Aktuality

Grilované kuřecí špízy se žampiony a cuketou

Grilované špízy na kameni

Grilované špízy na kameni

Grilování jistě patří k nejoblíbenějším letním radovánkám, ale pokud si ho užíváte příliš často, možná vás napadne, jaký to bude mít vliv na vaši postavu. Grilované jídlo jistě patří k těm nejzdravějším variantám, jistě ale neuškodí, když při grilování dáte přednost dietnějšímu masu a zelenině. A obojí přitom můžete spojit dohromady a připravit si chutný kuřecí špíz s cuketou, bylinkami a čerstvými bylinkami.

K přípravě 8 špízů pro 4 osoby budete potřebovat tyto ingredience v množství:

- 500 g kuřecího masa,
- 10 ks žampionu,
- 1 větší cuketu,
- bílý jogurt,
- 1 citrón (potřebovat budete jeho kůru),
- olivový olej,
- sůl
- a bylinky podle vlastní chuti (hodí se např. bazalka, rozmarýn, libeček, kopr nebo petržel).

V první řadě se pusťte do přípravy masa. Vezměte si maso, omyjte ho a osušte. Následně ho nakrájejte na větší kostičky, aby se vám dobře napichovaly na špízy. Poté si připravte žampiony, u kterých je potřeba očistit hlavičky. Žampiony byste měli mít rovněž dostatečně velké, aby vám nespadly ze špízu. Cuketu nemusíte loupat. Stačí ji jen omýt a nakrájet na kolečka nebo větší kostičky.

Pak už vám stačí jen vzít grilovací jehly a můžete se pustit začít vše střídavě napichovat. Připravené špízy pak můžete na chvíli položit stranou a pustit se do přípravy marinády.

Vezměte si misku, do které vložíte na jemno nasekané bylinky (nejlépe čerstvé), bílý jogurt, přibližně dvě lžíce olivového oleje, nastrouhanou kůru z citronu a špetku soli. Směs důkladně promíchejte. Poté touto marinádou potřete připravené špízy, které následně položte na rozehřátý gril.

Jakou zvolíte přílohu je pak už jen na vás. Vyzkoušet můžete např. grilované brambory v alobalu. Předtím, než je zabalíte a položíte na gril, chvilku je povařte, abyste na přílohu nemuseli čekat příliš dlouho. Vše můžete doplnit ještě čerstvou zeleninou nebo zdravým letním salátem.

Datum: 19.7.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.