Aktuality

Typy zahradních grilů

Grilovací kámen

Grilovací kámen

Léto bez grilování si už dnes umí představit jen málo kdo. Vůně grilovaného masa a přítomnost přátel a rodiny se staly neodmyslitelnou součástí většiny českých domácností. Griluje se na zahradě, terase i na balkoně. V případě špatného počasí lze grilovat také v pohodlí domova na elektrickém grilu. Meze se nekladou ani v tom, co se dá grilovat. Pochutnat si lze na jakémkoli druhu masa, Výborně chutnají také grilované ryby, zelenina nebo ovoce. V každém případě ale hraje důležitou roli to, na čem se griluje.

Typů grilů je na trhu opravdu velké množství a někdy je těžké se v nich vyznat. U grilování ale hlavní roli hrají především zahradní grily. Ty můžou být buď na dřevěné uhlí nebo se může jednat o plynové grily či elektrické grily. Ty patří mezi nejznámější. Existují ale i další typy grilů, které se stávají čím dál tím víc oblíbenějšími. Jedná se o kamenné a keramické grily.

Kamenný gril

Označení kamenný gril se užívá v případě, kdy se rozhodnete grilovat na žulové desce. Ta by měla mít tloušťku od 1 do 5 cm. Griluje se přímo na samotné rozpálené desce, pod kterou se rozdělá oheň.

Jedna strana desky (na které se bude grilovat) by přitom měla být hladce vybroušená. Při koupi si ale dejte pozor, aby deska byla vyrobena z přírodní žuly, a nikoliv z umělých kamenů. Důležité také je, aby v desce nebylo příliš mnoho jiných kamenů, např. křemenů. Pak by totiž docházelo k nestejnoměrné roztažitelnosti a deska by pak mohla snadno prasknout.

Keramický gril

Tady už se jedná o velmi specifický gril, kdy se potraviny vkládají do prostoru, který je uzavřen pláštěm ze speciální keramiky. Topí se pomocí dřevěného uhlí, které dokáže keramiku rovnoměrně rozehřát. Výhoda tohoto grilu spočívá v tom, že při grilování neuniká žádné teplo ven, ale zůstává pěkně uvnitř, a tím vám pomáhá šetřit energii.

Datum: 3.7.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.