Aktuality

Elektrický gril

Kontaktní grilKdyž se řekne grilování, většině lidí se vybaví velký gril, zahrada a plno dobře se bavících lidí. Bohužel ale ne každý má k dispozici větší zahradu, kam by mohl pozvat větší počet přátel, natož pak umístit gril větších rozměrů. Grilovací párty ale můžete uspořádat i v případě, pokud žijete v bytě a k dispozici máte pouze balkon. Stačí si pořídit elektrický gril.

Elektrický gril se prodává ve dvou variantách, jde o zahradní a o stolní gril. Rozdíl v těchto dvou typech grilu spočívá v jejich velikosti – ten menší je určen pro domácí grilování. Griluje se buď na teflonové nebo kamenné desce s topnými spirálami nebo na roštu, pod kterým je umístěno topné těleso. Topné spirály přitom bývají umístěny různě. Některé jsou jen po obvodu grilu, jiné jsou rozmístěny spirálovitě po celé délce grilovací desky. Druhá varianta je samozřejmě lepší, protože rozkládá teplo rovnoměrně.

Jak ze samotného názvu grilu vyplývá, k jeho používání potřebujete elektrickou energii. Pokud si tedy plánujete pořídit gril na chatu, kde není zajištěn přívod elektřiny, bude pro vás lepší investovat do jiného typu grilu.

Při výběru elektrického grilu je potřeba je potřeba se zaměřit na jeho výkon. Ten by měl být dostatečně velký, aby se maso na grilu nepřipravovalo příliš dlouho. Některé elektrické grily bývají navíc vybaveny spodním dílem s miskou, do které se zachycuje šťáva, která při grilování vytéká z masa. I bez této podmisky se ale nemusíte bát toho, že o ni přijdete. Stačí v době, kdy šťáva začne vytékat, vzít jednotlivé kousky masa, zabalit je do alobalu a vrátit zpátky na gril.

U elektrického grilu byste také měli věnovat pozornost jeho víku. Některé grily mají trvale přichyceno dolní a horní víko, jde o tzv. „véčkový typ“. Nevýhodou tohoto typu je, že po přiklopení se jedna strana pokrmu opéká více než strana druhá. Lepší volbou je proto gril, jehož horní příklop je možné přiložit k masu vodorovně.

Datum: 1.6.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.