Aktuality

2 recepty na grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Hermelín patří mezi pochoutky, kterou si čím dál častěji stávají součástí našich menu, sestavovaných pro letní grilování. V obchodě samozřejmě najdete tento sýr už předem připravený ke grilování, ale co si budeme povídat, není nad vlastní recept. Pokud jste u grilování hermelínu začátečníci, můžete se inspirovat níže uvedenými recepty.

Grilovaný hermelín na italský způsob

Budete potřebovat:

- 1 hermelín,
- 1 lžíci olivového oleje,
- ½ lžičky provensálského koření,
- několik lístků bazalky nebo rozmarýnu,
- sušená rajčata a piniové oříšky.

Do misky, ve které bude olivový olej a provensálské koření přidejte na jemno nakrájenou bazalku nebo rozmarýn a vše dobře smíchejte. Do této směsi pak hermelín položte a zcela potřete. Sýr pak položte na připravený alobal. Než ho ale zabalíte, položte na něj kousky sušených rajčat a piniové oříšky a vše ještě trochu pokapejte zbytkem olejové směsi. Pak už jen stačí sýr důkladně zabalit a můžete grilovat. 15 minut by mělo bohatě stačit.

Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí

Potřebné suroviny:

- 1 hermelín,
- 4 lžičky dijonské hořčice,
- 2 větší cibule,
- 60 g brusinek,
- 3 lžíce oleje,
- 2 lžíce hnědého cukru,
- 200 ml světlého piva,
- sůl.

Na pánvi rozehřejte olej, na který posléze položte na kolečka nakrájenou cibuli a přidejte také brusinky. Až začne cibule zlátnout, přidejte cukr. Směs míchejte až do doby, kdy se cukr rozpustí a začne karamelizovat. Vše poté zalijte pivem a osolte.

Do alobalu pak položte hermelín, který potřete dijonskou hořčicí a na který položíte zkaramelizovanou cibuli. Sýr pak pokryjte kouskem pečicího papíru a vše dobře zabalte do alobalu. Na grilu pak hermelín nechejte přibližně 15 minut.

Ať už vyzkoušíte kterýkoliv z těchto snadných a rychlých receptů, jistě budete spokojeni. Ke grilovanému hermelínu můžete podávat ještě čerstvý salát a pečivo.

Datum: 21.5.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.