Aktuality

Pstruh připravený na grilu

Pstruh na grilu

Pstruh na grilu

O tom, že ryby jsou zdravé, a lidskému zdraví tedy prospěšné, se jistě nemusíme bavit. Ryba by měla být nedílnou součástí našeho týdenního jídelníčku. Způsobů, jak připravit rybu je opravdu velké množství. Jedním z nejzdravějších způsobů, jak rybu připravit, je ugrilovat si ji.

Při přípravě ryb je dobré, že nemusíte používat příliš mnoho přísad. Vlastně si vystačíte jen se solí a trochou bylinek. K přípravě tohoto jednoduchého receptu budete potřebovat jen pramálo ingrediencí.

Úplně si vystačíte s:

- požadovaným počtem pstruhů (podle množství strávníků),
- grilovacím kořením,
- česnekem,
- solí,
- zelenými (čerstvé) bylinkami (ty můžete vybírat libovolně podle chuti, hodí se například libeček, zelená petrželka, bazalka, tymián nebo třeba i libeček).

Ryby musíte nejdříve na břišní straně podélně naříznout a poté z nich vyndat vnitřnosti. Potom ryby důkladně ze všech stran opláchněte a ubrouskem dobře osušte. V dalším kroku ryby důkladně zvenku i zevnitř osolte. I když se říká, že mnoho soli škodí, v tomto případě to opravdu tolik vadit nebude. Spíše naopak. Kromě soli posypte rybu také grilovacím kořením.

Vnitřek ryb nakonec naplňte zelenými bylinkami (nejlépe čerstvými). Díky těmto bylinkám získají ryby zvláštní chuť a také budou úžasně vonět. A to je vše. Než si připravíte gril, můžete dát ryby na chvíli do ledničky.

Pokud nachystané ryby nebudou váš jediný grilovaný pokrm daného dne, ale máte v plánu grilovat ještě i jiné maso, nejdříve byste se měli pustit do jeho přípravy. Ryby jsou totiž hodně křehké, takže grilovat je na přímém ohni se nedoporučuje. Pstruha tedy položte na grilovací mřížku až poté, co plamen pohasne a zůstanou jen rozžhavené uhlíky. Ryby grilujte do té doby, dokud nezískají krásně zlatavou barvičku.

Pstruha připraveného na grilu můžete servírovat s vařeným bramborem a množstvím čerstvé nakrájené zeleniny.

Datum: 18.4.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.