Aktuality

Pořiďte si před začátkem léta nový gril

grily-grilPodle předpovědi meteorologů už zima řekla své poslední slovo, takže si konečně můžeme začít užívat jarních radovánek. K nim bezesporu patří také první grilování na zahradě. Pokud jste se ale na konci minulé sezóny rozhodli, že pro váš gril je to sezóna poslední, budete muset nejdříve zamířit na nákupy. Během zimy jste si mohli dobře promyslet, jaký gril bude pro vás ten nejlepší.

Vašim hlavním kritériem při výběru nového zahradního grilu bude nejspíše jeho cena. Ještě než vyrazíte do obchodu, měli byste mít jasno, kolik do nákupu nového grilu chcete maximálně investovat. Hledáte-li takový gril, který bude za dobrou cenu a přitom bude patřit mezi kvalitnější produkty, měli byste se zaměřit na klasické grily na dřevěné uhlí.

Opakem těchto grilů jsou pak plynové zahradní grily opatřené RBS systémem. Ty patří mezi cenově náročnější, ale mají řadu výhod. Například se z nich tolik nekouří, jako je tomu u grilů na dřevěné uhlí. Jsou tedy ideální v případě, kdy nechcete své sousedy obtěžovat kouřem. Nevýhodou plynových grilů je pak špatná manipulovatelnost s plynovou bombou. Další bezkouřovou variantu pak představují elektrické grily, které lze používat i uvnitř bytů a domů.

Cena by ale neměla být to jediné, čím byste se při výběru grilu měli řídit. Důležitým parametrem je také bezpečnost. To zahrnuje nejenom bezpečnost použití grilu, ale také kvalitní konstrukci samotného grilu (včetně použitého materiálu). V první řadě si u zahradního grilu dejte pozor na nožičky. Ty měly být opravdu hodně stabilní, aby zaručily, že se gril nepřevrátí ani v případě silného větru či neukázněného chování účastníků grilování. Při nákupu také zkontrolujte držadla grilu, jestli jsou dost pevná a především ohnivzdorná.

Dalším důležitým parametrem je i velikost grilu. Zde byste měli vycházet z počtu porcí, které budete při grilování současně připravovat.

Datum: 3.4.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.