Aktuality

Příprava na první jarní grilování

grily-prvni_grilovaniJe březen, a tak už jistě každý správný milovník grilování čeká na první teplejší paprsky sluníčka, aby už konečně mohl po zimě znovu vytáhnout svůj milovaný gril na terasu a pustit se opět do své oblíbené činnosti.

Než se ale pustíte do svého prvního letošního grilování, je potřeba se ujistit, že vše funguje tak, jak má. Na půl byste měli mít hotovo v případě, pokud jste před zimou nelenošili a gril správně zazimovali. Především to znamená, že jste gril před uskladněním dobře očistili. Pokud jste se s tímto úkolem před zimou nezatěžovali, začněte s tím teď. Po očištění ještě gril důkladně zkontrolujte a ujistěte se, že je nepoškozený.

Pokud se vám bude zdát, že váš starý gril už dosloužil, je nejvyšší čas na koupi nového. Dáváte-li přednost levnějším variantám, měli byste se poohlédnout po grilech na dřevěné uhlí. Ty sice grilovaný pokrm krásně provoní, ale také bohužel hodně kouří, takže pokud se chystáte grilovat na balkoně, měli byste raději zvolit jiný typ grilu. V hodnou alternativou jsou v tomto případě plynové nebo elektrické grily. Další variantou jsou pak grily s lávovými kameny, jejichž velkou výhodou je, že i po grilování zůstává maso krásně šťavnaté.

Důkladná kontrola a očištění se samozřejmě netýká jen samotného grilu. Stejnou péči byste měli věnovat také grilovacím pomůckám, jako jsou obracečky, mřížky na maso nebo ryby, nože na porcování apod. Zkontrolujte, jestli máte vše v potřebném počtu a v dobrém stavu. Chybějící věci doplňte. Jestli je vše v pořádku, můžete se pustit do svého prvního letošního grilování.

Před prvním grilování byste si měli promyslet ještě jednu věc, a to, co vlastně budete grilovat. Chybět by určitě nemělo nějaké maso s domácí marinádou. Začátek grilovací sezóny tak můžete zahájit např. vynikajíc šťavnatou grilovanou krkovicí s česnekovou omáčkou.

Datum: 2.3.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.