Aktuality

Panenka se zeleninou připravené na kontaktním grilu

Grilovaný lilekChystáte se doma připravovat slavností oběd nebo si jen chcete pochutnat na kvalitním mase? Pokud je vaše odpověď ano, jistě v obchodě sáhnete po vepřové panence, která patří k tomu nejlepšímu. Obsahuje totiž jen velmi málo tuků a jak tak ideální pro všechny, kdo chtějí jíst zdravě nebo se chystají hubnout. Výběr masa je tedy jasný, ale jak tento vynikající kus masa vlastně připravit. Jestli to se zdravou stravou myslíte opravdu vážně, připravte si vepřovou panenku na kontaktním grilu.

Co budete potřebovat:

- vepřovou panenku,
- bílý jogurt,
- bylinky podle vlastní chuti,
- česnek.

V první řadě si připravte vepřovou panenku. Vezměte maso a důkladně ho omyjte a osušte. Pak ho nakrájejte na jednotlivé plátky. Do misky si poté připravte bílý jogurt, do kterého přidejte drcený česnek a bylinky, které máte rádi (použít můžete například rozmarýn nebo tymián). Nakrájené kousky panenky pak vložte do této směsi a nechte ji tam nejméně tři hodiny.

Poté už stačí jen rozpálit kontaktní gril a jednotlivé kousky na něj položit a grilovat asi 10 – 20 minut. Po vyndání z grilu můžete vepřovou panenku servírovat společně s bramborami nebo grilovanou zeleninou. Tu si ostatně můžete rovněž připravit na kontaktním grilu.

Zeleninu, kterou chcete grilovat, si nejprve očistěte a nakrájejte na větší kousky. Stejně jako maso je možné i zeleninu předem vložit do dresingu, který ji dodá vynikající chuť. K jeho přípravě budete potřebovat:

- balzamikový ocet
- pár kapek citronové šťávy,
- česnek (lisovaný),
- olivový olej.

Veškeré ingredience smíchejte dohromady a poté do něj vložte připravené kousky zeleniny. Jakou zeleninu zvolíte, je přitom pouze na vás. Zeleninu si můžete naložit ve stejnou dobu jako maso a třeba i společně s masem grilovat. Pamatujte ale na to, že zeleninu stačí na grilu ponechat jen chvilku, asi tak 5 minut.

Datum: 16.2.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.