Aktuality

Grilování v zimě na kontaktním grilu

Kontaktní grilJestliže patříte mezi milovníky grilování, jistě už netrpělivě čekáte na trochu lepší počasí. Jak to tak ale vypadá, grilovací sezóna jen tak nezačne. Pokud vás ale už svrbí ruce, můžete se pustit do grilování i v těchto chladných dnech. Stačí si pořídit kontaktní gril a můžete se do toho v teple svého domova zvesela pustit.

A co je to vlastně ten kontaktní gril? Jedná se o lehké přenosné elektrické zařízení, které danou potravinu ugriluje sevřením mezi dvě rýhované desky. Grilovat na mě můžete všechno, stejně jako na vašem venkovním grilu.
Lehce s ním ugrilujete maso, ovoce, zeleni a další pochoutky, které bývají nedílnou součástí letního grilování.

Ještě než se pustíte do grilování, ujistěte se, že máte kontaktní gril umístěný na rovné ploše, abyste zabránili vytékání šťáv z grilu. Před každým grilováním byste také měli desky grilu utřít vlhkým hadříkem. Gril zapnete jednoduše zapojením do zásuvky (v některých případech je potřeba ještě zapnout ohřívání tlačítkem nebo nastavit požadovanou teplotu grilování).

Pár minut stačí na to, aby se gril dostatečně zahřál. Vám pak už jen stačí položit předem připravené potraviny na spodní grilovací desku. Potraviny se snažte pokládat rovnoměrně, od středu grilovací desky. Následně stačí už jen sklopit vrchní desku a zavřít tak gril.

Na grilování masa stačí obvykle tak deset až dvacet minut (stejně jako u venkovního grilování záleží na druhu a velikosti masa, a také na tom, jestli chcete mít maso krvavé nebo dobře propečené). Zeleninu na kontaktním grilu připravíte během tří až pěti minut.

Až budou potraviny hotové, vyjměte je pomocí grilovacích kleští. Dejte si přitom pozor, abyste nepoškrábaly povrch grilovacích desek. Po vyndání potravin gril vypněte a nechte vychladnout. Gril pak dobře očistěte a uschovejte do dalšího grilování.

Datum: 1.2.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.