Aktuality

Špízy z klobásy na grilu

Grilování klobás

Grilování klobás

Klobásy na grilu můžete připravit podle různých receptů. Nejjednodušší samozřejmě je potřít samotné klobásy jednoduchou marinádou a položit je na gril. Pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, můžete se pustit do přípravy vynikajících grilovaných špízů s bílou klobásou. Příprava tohoto pokrmu pro 4 osoby vám zabere asi 40 minut a nejde přitom o nic složitého.

Abyste si mohli pochutnat na takto skvěle připravených klobásách, budete potřebovat:

4 párečky
8 bílých klobás ke grilování
3 barevné papriky
1 cibuli
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
1 lžičku mleté papriky
150 g hořčice
150 g kečupu
2 lžíce worcestrové omáčky
½ lžíce octa
pepř černý.

Až budete mít vše připravené, můžete se pustit do samotné přípravy. Začněte s přípravou paprik, které je potřeba omýt a nakrájet na větší kousky. Na špalíčky pak nakrájejte párečky a na kostičky cibuli.

Na grilovací jehly napíchejte jeden konec bílé klobásy. Pak střídavě napichujte přichystané kousky párečků, barevných paprik a cibule. Špíz uzavřete napíchnutím druhého konce bílé klobásy. Špízy pak budou svým tvarem připomínat luky. Své hosty tak můžete překvapit nejen skvělou chutí ugrilovaného pokrmu, ale také jeho jedinečným vzhledem.

Do misky si pak připravte směs vzniklou smícháním oleje s mletou paprikou. Tuto směs pak použijte k natření připravených špízů. Poté můžete špízy položit na středně rozpálený gril. Z každé strany špízy opékejte asi tak 5 minut. A můžete podávat.

Grilované špízy můžete podávat s bagetou nebo chlebem. V teplých letních dnes se také jistě bude hodit zeleninový salát. Ke grilovaným klobásám navíc můžete přidat také hořčici podle vlastní chuti nebo grilovací dresingy. Výborně se k nim hodí také barbecue omáčka, kterou si můžete sami připravit. Stačí, když si v misce smícháte kečup, hořčici, worcesterskou omáčku, ocet, rozdrcený česnek a lžičku oleje.

Datum: 19.1.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.