Aktuality

Jaké chyby nedělat při grilování klobás

Grilované klobásy

Grilované klobásy

Klobásy a grilování k sobě neodmyslitelně patří, to ví jistě každý. Ale ne úplně všichni vědí, jak se vlastně takové klobásy na grilu správně připravují. Naopak se při jejich grilování dopouštějí řady chyb, které negativně ovlivňují výsledek jejich snažení.

Jednou z prvních chyb, které se lidé při grilování klobás dopouštějí, je, že klobásy dávají na rozpálený gril přímo z ledničky. Přitom stejně jako u každého jiného druhu masa platí, že maso by mělo mít při vkládání na gril pokojovou teplotu.

Další chybou je, že lidé často klobásy nařezávají stejně jako špekáčky. Pokud klobásy nařežete, tak dojde ke ztrátě šťáv, které klobásám dodávají přirozené aroma, a které především klobásy uvnitř prohřejí a dopečou, vytečou všechny ven. To má za následek, že klobása vyndaná z grilu je pak vyschlá a vrásčitá. Pokud se tohoto kroku vyvarujete, můžete se těšit na krásné prasknutí, které doprovází první kousnutí každé dobře ugrilované klobásy.

Klobásy také není dobré pokládat na gril jen tak. Připravte si marinádu, kterou klobásky potřete. Ochráníte je tak před příliš rychlých žehem. Marináda nemusí být nijak moc kořeněná. Klobásy totiž už sami o sobě směs koření obsahují.

Častou chybou je také grilování klobás při příliš vysoké teplotě. Klobásy se grilují jen na nízké až střední teplotě. Jestliže klobásu položíte na hodně rozpálený gril nad vysoký plamen, docílíte jen toho, že dojde ke smrštění obalu a následně pak i k jeho prasknutí a vytečení veškerých šťáv.

Ale i pomalé grilování nemusí vést k vysněnému výsledku. Většina lidí chce při grilování klobás docílit krásného zbarvení. To ale můžete být také to jediné, co vám z klobásy zbude. Správě ugrilovaná klobása totiž na povrchu změní barvu jen nepatrně. To, že je klobása hotová poznáte podle napnutí střívka nebo změřením teplotní sondou.

Datum: 3.1.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.