Aktuality

Jak se grilují houby

grily_grilovane-houbyGrilování patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy jídla. Na grilu se dá připravit téměř cokoliv. Pochutnávat si můžete na grilovaném masu, ovoci nebo zelenině. Jestli patříte mezi milovníky hub, můžete vyzkoušet také lahodné grilované houby.

Při grilování hub je nejdůležitější jejich výběr a správná příprava. Ne všechny houby se ke grilování hodí. Nejlepší jsou houby tužší s malým obsahem vody. Na grilování tak můžete použít např. holubinky, žampiony nebo pravé hřiby.

Houby je potřeba před grilováním důkladně očistit a zbavit všech nečistot. U lupenitých hub nezapomeňte očistit i spodní strany klobouku. Samotné kloboučky ale neloupejte. Nohy hub buď odstraňte úplně nebo je zkraťte na přibližně 1 cm.

Ke grilování hub používejte nejlépe olivový olej. Mezi přísady, které se ke grilování výborně hodí, patří např. kmín, česnek, tymián nebo rozmarýn. Pamatujte si ale, že houby se před grilováním nikdy nesolí, vždy až po něm.

Stejně jako maso můžete i houby před grilováním marinovat. V ledničce v marinádě by houby měly ležet alespoň 2 hodiny před samotným grilováním. Delší doba marinování se nedoporučuje, protože pak by houby mohly být mazlavé. Marinádu na houby můžete připravit například ze směsi citronu, soli, pepře a nadrobno nasekané petrželky.

Olejem potřené houby položte na grilovací mřížku a pozvolna grilujte. Během grilování můžete houby potírat zbytky marinády. Až budou mít houby na spodní straně zlatavou barvu, obraťte je a grilujte dál.

Jestli se bojíte, že vám houby přes mřížku přepadnou do ohně, můžete vyzkoušet grilování hub v alobalu. V tomto případě potřete matnou stranu alobalu ochuceným olejem, vložte do něj na plátky nakrájené houby, které podle chuti dochuťte. Kromě hub můžete do alobalu přidat také třeba šunku, pórek, cibuli nebo papriku. Vše důkladně do alobalu zabalte. Balíček pak asi na 15 min. položte na mřížku středně rozpáleného grilu.

Datum: 1.12.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.