Aktuality

Na pepři grilovaný steak

Kontaktní grilyPřipravte si na grilu vynikající vepřové steaky na pepři. Vylepšíte si tak klasický recept na grilované vepřové maso a své příbuzné či známé jistě překvapíte chutnou novinkou.

K pepřovým grilovaným steakům můžete navíc připravit ještě i skvělou sýrovou omáčku, jejíž příprava je snadná a rychlá, a výsledek rozhodně stojí za to. Kromě samotného masa tak svým hostům můžete nabídnout plnohodnotné jídlo, se kterým jistě uděláte velký dojem a budete tak hvězdou celého grilování.

Budete potřebovat:
- 300 g vepřového masa,
- grilovací koření,
- hladká mouka,
- smetana ke šlehání 33 %,
- olivový olej,
-tvrdý sýr,
- citrón,
- máslo,
- mletý kmín,
- oregano,
- majoránka,
- sůl, pepř.

Pod tekoucí vodou omyjte vepřové maso a dobře ho osušte. Zatímco se maso bude ještě sušit, můžete si připravit marinádu, do které pak maso naložíte.

Marináda se skládá z velké části výše vyjmenovaných druhů koření. Stačí když smícháte olivový olej, sůl, pepř (nejlépe čerstvě umletý), majoránku, oregano, grilovací koření a mletý kmín. V této marinádě pak maso nechejte přes noc.

Takto připravené maso těsně před grilování ještě zakápněte olivovým olejem. Pak už ho stačí jen položit na rozpálený gril. Zatímco se maso griluje (to bude mít jistě na starosti pánská část osazenstva), ta dámská se zatím může pustit do přípravy sýrové omáčky.

Na pánvi rozpusťte máslo a zaprašte ho moukou. Přidejte citrónovou šťávu, sůl a vše nakonec posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Až se sýr rozpustí, tak je potřeba ještě vše zalít smetanou ke šlehání. Směs promíchejte a rychle sundejte z ohně. Pokud ale budete chtít, můžete ještě před přidání smetany přidat do omáčky trochu bílého vína.

K pepřovým steakům a sýrové omáčce můžete ještě jako příloho připravit např. vařené brambory. Určitě si ale vystačíte také jen s čerstvým pečivem.

Datum: 20.11.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.