Aktuality

Jak správně grilovat maso

Jak vybrat grilGrilování patří mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity nejen u nás v České republice, ale po celém světě. Vyhlášení jsou především Američané, kteří si grilování náležitě užívají. O Češích se říká, že grilování holdují téměř stejně, jako samotní Američané. Bohužel se nás ale také říká, že při grilování děláme řadu chyb. A to i přes nesčetnou osvětu jak v televizi, tak i na internetu.

Určitě tedy nezaškodí si ty nejdůležitější čas od času zopakovat. A protože se na našich grilech nejčastěji objevuje maso, tady je pár zaručených rad.

1. Maso před grilováním nikdy nesolte. Pokud jste to už někdy udělali, jistě sami víte, že maso pak bude mít mokrý povrch, i když maso budete nechávat na grilu kdovíjak dlouho. Na křupavou kůrčičku pak můžete klidně rovnou zapomenout. Přebytečnou vodu je potřeba z masa dostat také důkladným osušením.

2. U grilovaného maso hraje velmi významnou roli především marinování. Problém ale není v tom, že použijete marinádu určenou na hovězí maso např. na maso kuřecí, ale v tom, jak dlouho budete marinovat.

Samozřejmě čím víc je maso větší a pevnější, tím delší by měla být i dobo marinování. To potřebuje minimálně 2 hodiny, maximálně však 12 hodin. Těch 24 hodin by v marinádě mělo ležet hovězí maso, pokud se chystáte grilovat zvěřinu, tak s její přípravou a marinováním byste měli začít min. 48 hodin před grilování.

3. Dalším důležitým faktorem je také délka grilování. Nejkratší dobu potřebuje zelenina, které stačí opravdu jen pár minut. Ryby stačí grilovat přibližně 15 minut, hovězímu a vepřevému masu stačí 20-30 minut. Taková kuřecí stehna je ale potřeba nechat na grilu 45 minut.

4. Dalším nešvarem, kterého se často dopouštíme, je píchání do masa, při kterém se zjišťuje, zda je maso už dostatečně ugrilované. V takovém případě totiž vyteče z masa veškerá šťáva.

Datum: 3.11.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.