Aktuality

Kuřecí játra se šalvějí připravená na grilu

Grilování

Grilování

Grilování je úžasná činnost, která nabízí nespočet možností, jak připravit nejen skvělé jídlo, ale také den plný pohody a dobré zábavy. Hlavní roli ale samozřejmě hraje právě jídlo, na které se všichni přítomní těší ze všeho nejvíce. Pro každou hostitelku představuje grilování také výzvu, při které se snaží svým hostům nabídnout něco, co ještě neokusili. Pokud tedy rádi experimentujete, můžete si zkusit připravit na grilu vynikající kuřecí játra se šalvějí.

K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat:

- 600 g kuřecích jater,
- 12 lístků šalvěje,
- 60 ml oleje (nejlépe olivového),
- 4 stroužky česneku,
- Špetku mletého kmínu,
- mletý pepř (nejlepší je čerstvě namletý).

Postup přípravy:

Ze všeho nejdříve je potřeba si připravit kuřecí játra. Ty se musí zbavit všech blan a cévek, které by při podávání mohli kazit celou chuť. Játra nakonec důkladně omyjte.

Dále se můžete pustit do přípravy šalvějové marinády. Do misky nalejte olivový olej, do které přidejte čerstvě namletý pepř. Vezměte lístky šalvěje a nasekejte je opravdu velmi najemno, aby pustili co nejvíce vůně a chuti. Rovněž česnek by měl být nakrájený najemno. Nasekanou šalvěj i česnek pak společně se špetkou mletého kmínu přidejte do oleje. Všechny přísady v misce dobře promíchejte. Nakonec přidejte také samotná játra, která s celou směsí důkladně smíchejte. Játra by se měla marinovat alespoň 3 hodiny před grilováním.

Játra pak už stačí jen položit na rozpálený gril a grilovat. Ale jen opravdu krátce, játra úplně stačí grilovat z každé strany pouze 1,5 minuty. Jednotlivé kousky jater můžete ještě před grilováním napichovat na grilovací jehly, ke kterým můžete podle chuti přidat také různou zeleninu, jako je např. paprika, cibule nebo třeba rajče.

Jako příloha ke grilovaným játrům na šalvěji se skvěle hodí pečené brambory nebo i bramborová kaše.

Datum: 19.10.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.