Aktuality

3 důležité otázky při výběru grilu

Stolní gril

Stolní gril

Každý, kdo už někdy vybíral gril, jistě každému potvrdí, že se vůbec nejedná o jednoduchou záležitost. Vyznat se v tak široké nabídce grilů je opravdu těžké, a pokud nemáte jasnou představu nebo pokud se v grilech dostatečně neorientujete, je to někdy opravdu velký oříšek.

Naštěstí si výběr můžete trochu usnadnit. Například odpověďmi na tři základní otázky, které byste si při koupi grilu měli položit, abyste měli jistotu, že jste vybrali ten správný. A jaké otázky tedy jde?

1. Kde budete nejčastěji grilovat?
2. Jaké palivo budete při grilování používat?
3. Jaké příslušenství budete potřebovat ke grilování?

1. Kde budete nejčastěji grilovat
a) Vlastní zahrada nebo terasa – pro grilování na zahradě se hodí jak malé, tak i větší grily na dřevěné uhlí, plynové grily, kombinované grily nebo také grily s udírnou
b) Parky nebo kempy – plánujte-li grilování v parcích nebo při dovolené v kempu rozhodně v obchodě zamiřte do oddělení přenosných grilů na dřevěné uhlí
c) Balkón – pro grilování na balkóně je nejvhodnější gril elektrický

2. Jaké palivo budete při grilování používat?
a) Grily na dřevěné uhlí – jsou vhodné pro každého, kdo si kromě samotného grilovaného jídla rád užijete také pravou grilovací atmosféru s vůní dřeva.
b) Plynové grily – pokud nechcete mít zásoby dřeva, dřevěného uhlí nebo briket, pořiďte si plynový gril, u kterého stačí jen dle potřeby vyměnit prázdnou propanbutanovou nádrž na plnou. Výhodu těchto grilů je také jejich rychlé zprovoznění a snadná regulace plamene.
c) Elektrické grily – tyto grily jsou vhodné pro každého, kdo nemá k dispozici zahradu. Hodí se pro grilování na balkoně a klidně ho s sebou můžete vzít i na cesty. Jeho údržba je přitom velmi snadná a rychlá.

3. Jaké příslušenství budete potřebovat ke grilování?
Grilovací nářadí – kleště, špízy, obracečky, špachtle atd.
Grilovací rošty a desky – mřížky, stojany, grilovací kameny
Podpalovače – pevné, tekuté nebo gelové
Prostředky pro údržbu grilu – ochranné obaly, čistící přípravky a kartáče

Datum: 3.10.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.