Aktuality

Podzimní grilování

grily-podzimni-grilovaniSkvělé grilování není jen o vynikajícím jídle, pití a dobré společnosti, do značné míry ho ovlivňuje také slunečné počasí s vhodnými teplotami. Z toho důvodu někteří zazimovávají své grilovací náčiní už na konci léta. Dobrou grilovací party si ale můžete užít také na podzim, a to i za méně teplého počasí.

Grilování na jaře, v létě nebo na podzim se od sebe vlastně moc neliší. Na podzim je ale potřeba přece jen trochu víc připravit na nepřízeň počasí a grilované pokrmy vybírat také s ohledem na blížící se zimu.

Při podzimním grilování musíte počítat především s rychle se měnícím počasím, dřívějším stmíváním i s daleko chladnějšími večery. Gril se doporučuje umístit na takové místo, kde bude dobře chráněn před nenadálým deštěm, např. pod nějaký altán nebo party stan. S grilováním byste měli také začít o něco dříve, aby vás uprostřed grilování nezastihla tma. Z toho důvodu je dobré myslet také na dostatečné osvětlení. V případě krásného, ale chladného počasí, si určitě nezapomeňte připravit také deky pro sebe i svou návštěvu.

S přípravou začněte o něco dřív. Nachystejte židle, stoly, osvětlení a především gril. Ten byste měli rozpálit minimálně hodinu před očekávaným příchodem prvních hostů.

U podzimního grilování je potřeba nepodcenit výběr grilovaných potravin. Zatímco v létě je vhodnější vybírat lehčí a méně tučná masa, na podzim je lepší vybírat naopak maso tučnější. Spíše než čerstvému zeleninovému salátu, který bude jistě velmi studený, byste měli dát přednost spíše grilované zelenině, která vás i v chladnějším počasí zahřeje. K pečivu nebo místo něj můžete použít např. opékané brambory. Zmrzlinu jako dezert pak můžete vyměnit za např. za plněná grilovaná jablka.

Důležitý je také správný výběr nápojů. Vychlazené pivo nebo limonádu můžete nahradit teplým čajem nebo kávou. Svým hostům jistě uděláte také radost dobrým burčákem.

Datum: 1.9.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.