Aktuality

Špízy z mletého masa připravené na grilu

Grilované špízy z mletého masa

Grilované špízy z mletého masa

Připravte si na svém grilu vynikající špízy z mletého masa. Mleté maso je na grilu připravené velmi rychle, navíc si jej můžete dochutit podle vlastní chuti a vytvarovat si ho různých tvarů. Např. do válečků, jako v níže uvedeném receptu.

Díky tomuto pokrmu budete jistě při vašem příštím grilování za hvězdu. Nejen, že si všichni skvěle pochutnají na lahodném masu, ale také se pokochají zajímavým vzhledem připravených špízů.

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat tyto ingredience:

- 400 g mletého vepřového masa,
- 400 g mletého hovězího masa,
- 2 lžičky chilli koření,
- 2 středně velké cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 1 vajíčko,
- svazek petrželky,
- drcený kmín,
- lžičku mleté skořice,
- sůl a pepř.

Aby maso získalo po grilování tu správnou chuť, je potřeba především důkladně smíchat oba druhy masa dohromady tak, aby nepřevažovala chuť jednoho nad druhým. Poté, co oba druhy masa promícháte, přidejte do směsi vajíčko spolu s veškerým kořením. Opět vše důkladně promíchejte. Tuto směs pak zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat v ledničce.

Asi po dvou hodinách můžete pokračovat dalším krokem. Tím je příprava špejlí, které je dobré si nejdříve namočit do vody, čímž se omezí jejich hoření, až budete špízy grilovat na roštu. Namočte si ruce a začněte rozdělovat maso na přibližně stejné části. Z nich pak vytvořte válečky, do kterých následně vložíte špejle. Pak už jen stačí přistoupit k samotnému grilování.

Špízy z mletého masa se grilují na rozpáleném grilu. Maso pomalu otáčejte, abyste dosáhli krásně křupavé krusty po celém obvodu špízu. Z každé strany by se špíz měl grilovat 2-3 minuty. Před servírováním nechte špízy ještě minutku odstát.

Špízy podávejte s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem. Přidat můžete také tatarku (nejlépe vlastnoručně doma připravenou) nebo dresing s bylinkami. Dobrou chuť.

Datum: 21.8.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.