Aktuality

Jak se griluje mleté maso

Grilované mleté maso

Grilované mleté maso

Když se řekne grilování, mnohým se vybaví především kus masa na rozpáleném grilu. Ne vždy se ale musí jednat o maso vcelku. Grilovat můžete i mleté maso, které má při grilování řadu výhod. Mezi ně patří např. to, že jeho příprava na grilu je poměrně rychlá, můžete ho tvarovat a přidat k němu různé přísady.

Bez čeho se určitě neobejdete, je sůl a pepř. Jaké další ingredience přidáte, to už je pouze na vás. Do mletého masa se z koření výborně hodí např. paprika (sladká i pálivá), kari nebo chilli koření. Přidat můžete také různou zeleninu, jako je cibule, paprika, celer, mrkev, křen nebo česnek.

Nic nezkazíte ani v případě, kdy do mletého masa přidáte uzeninu, kterou můžete buď nakrájet zvlášť nebo ji můžete přidat do masa ještě před jeho pomletím (pokud si tedy maso melete sami). Kromě uzeniny můžete k masu přidat také strouhaný tvrdý sýr. Vhodné je také např. balkánský sýr nebo Niva.

Vhodná je také celá řada bylinek, např. petrželka, libeček, pažitka a řada dalších. Pokud se vám ale nechce nic vymýšlet, můžete do mletého masa klidně přidat i koupené grilovací a kořenící směsi.

Po přidání všech přísad do masa je potřeba vše důkladně zamíchat a nechat odležet, a to minimálně na dvě hodiny.
Připravenou směs pak podle libosti vytvarujte. Lépe se grilují ploché tvary, kulaté zase můžete grilovat na špízu, na který můžete přidat také cibuli, uzeninu, játra nebo slaninu.

Samotné maso ještě před grilováním potřete olejem. Maso grilujte na rozehřátém grilu, přibližně 10 minut z každé strany. Maso umístěné na grilovací jehle grilujte 15 minut, přitom ho nezapomínejte otáčet a potírat olejem.

Co se přílohy k mletému masu týče, to je zcela na naší představivosti a především chuti. Grilované mleté maso můžete podávat jak s pečivem, tak i s různě připravenými bramborami. Hodí se k němu také zeleninová obloha nebo zeleninové saláty.

Datum: 4.8.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.