Aktuality

Neříkejte, že by grily Genesis II se dvěma hořáky nestály za hřích…

IMG_4646Počátkem letošního roku dorazila na český trh s grily zbrusu nová kolekce špičkových plynových grilů Weber Genesi II. Nová série moderních plynových grilů zahrnuje modely se třemi, čtyřmi a šesti hořáky, navíc v nerezovém a černém provedení. To není vůbec špatný výběr, ale když se podíváte do katalogů zahraničních obchodů s grily, zjistíte, že ty české byly přece jen o něco ochuzeny. A já si pokládám klasickou otázku: Proč? 

 

Obavy z uplatnění?

IMG_5809Může být, že se někdo obával, že se Češi o dvou hořákové grily v konkurenci robustnějších tří, čtyř a šesti hořákových Genesisů II nebudou zajímat. Je pravda, že Genesis dvojka se dvěma hořáky vypadá vedle šesti hořákového Genesis II jako čivava vedle vlkodava, ale když se v českém grilovacím rybníčku mohly prosadit dvou hořákové grily Spirit, které navíc nedisponují takovou výbavou a technologiemi nové grily Genesis II, nepochybně by to zvládly i plynové grily s označením Weber Genesis II E-210, Genesis II LX E-240, o nerezovém Genesis II LX S-240 nemluvě.

 

Jsou to perfektní grily, kterým nic nechybí

IMG_4575Přitom když nakouknete do produktového listu libovolné dvou hořákové Genesis dvojky, hned zjistíte, že se v žádném případě nejedná o gril, nad kterým byste jen tak mávali rukou nebo se mu v obchodě vyhýbali obloukem. Naopak, stejně jako větší kolegové z kolekce Genesis II jsou i modely se dvěma hořáky perfektní grily, které disponují silným výkonem a můžou se pochlubit stejně vymakanými technologiemi a příslušenstvím.

Všechny dvou hořákové Genesis dvojky mají litinový GBS rošt s vyměnitelným středem, který rozšiřuje možnosti grilu natolik, že by se červenala i plně vybavená kuchyně. Součástí výbavy všech dvou hořákových Genesis II je taky přípojka na termosondu iGrill 3. Tato nová termosonda, která přišla na trh počátkem roku společně s kolekcí Genesis II, umožňuje propojení s chytrými telefony a při grilování tak lze využívat různé šikovné aplikace nebo sdílet výsledky svého snažení na sociálních sítích. Je to v podstatě taková malá revoluce mezi termosondami. Zkrátka je to plně vybavený moderní gril, který za svými většími kolegy v ničem nezaostává.

 

Cenově dostupná varianta špičkového grilu.

Navíc nelze nezmínit i fakt, že varianta se dvěma hořáky by kolekci plynových grilů Genesis II zpřístupnila i těm fanouškům grilování, kteří si buď z finančních, nebo prostorových důvodů, nemůžou nové Genesis dvojky se 3-6 hořáky dovolit. Třeba taková u takového grilu Genesis II E-210 se vejde do dvaceti tisíc, a to přitom dostane prvotřídní gril, který by vám s chutí vyfoukl nejeden profesionální kuchař. No nic, prozatím si musíme zvyknout, že český trh je minimálně pro tento rok o dvou hořákové Genesis II ochuzen. Ale ještě nen     í všem dnům konec a třeba se jednou dočkáme a plynové grily Weber Genesis II se dvěma hořáky dorazí i na český trh.

Datum: 9.8.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.