Aktuality

Vynikající vepřová grilovaná játra

Grilovaná játra

Grilovaná játra

Zkoušeli jste už někdy připravit si na grilu vepřová játra? Pokud ne, tak hned při příštím grilování to vyzkoušejte. Játra si můžete připravit např. podle tohoto receptu, který je snadný, rychlý a výsledek rozhodně stojí za to.

K přípravě receptu budete pro 4 porce potřebovat tyto ingredience:

- 60 ml olivového oleje,
- 600 g vepřových jater,
- 100 g čerstvého másla,
- 1 svazek petrželové natě,
- 600 g brambor
- mletou sladkou papriku,
- mletý pepř (nejlépe čerstvě namletý) a sůl.

Postup přípravy je velmi snadný. Vepřová játra nejdříve omyjte, dobře osušte a pak nakrájejte na plátky o síle přibližně 1,5 cm. Tyto plátky pak potřete olivovým olejem a dejte na chvíli stranou.

Vepřová játra grilujte na rozpáleném grilu, z každé strany asi 2–3 minuty. Při otáčení nenapichujte plátky vidličkou, raději použijte grilovací kleště. Hotová játra poznáte tak, že jejich povrch bude krásně zbarven do hněda, uvnitř bude maso krásně růžové a až do něj říznete, nebude z něj vytékat žádná krvavá šťáva.

Játra po vyjmutí z grilu vložte ještě před servírováním na chvíli do alobalu. Díky tomu se šťáva uvnitř rovnoměrně rozprostře, takže játra budou krásně měkká a šťavnatá.

Zatímco budete připravovat maso se můžete pustit do přílohy. Ke grilovaným vepřovým játrům se výborně hodí vařené brambory. Úplně nejlepší jsou pak čerstvé nové brambory. Mezitím, než se brambory uvaří, si připravte trochu másla a nasekejte si dobře očištěnou petrželovou nať. Až budou brambory uvařené, sceďte je, přidejte máslo, nakrájenou petrželku a vše dobře promíchejte.

Podle chuti pak grilovaná játra osolte a opepřete čerstvě namletým černým pepřem nebo posypte sladkou mletou paprikou. Na vrh pak položte na kolečka nakrájenou cibuli. Přidat můžete také hořčici.

Kromě brambor se ke grilovaným vepřovým játrům hodí také čerstvý chleba, který si dnes už můžete připravit i sami doma.

Datum: 19.7.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.