Aktuality

Bylinky vhodné ke grilování

Grilování

Grilování

Každý jistě ví, že při grilování je velmi důležité především to, jaké bylinky (koření) nebo jakou marinádu použijete pro ochucení grilovacích pokrmů. Nejčastěji se přidávají nejrůznější marinády, které si buď koupíte v obchodě nebo sami vytvoříte podle toho, co máte rádi.

Bylinky hrají při grilování velmi důležitou roli. Jsou to totiž ony, které předávají chuť na grilované maso či zeleninu. Během grilování tedy musíte dávat velký pozor na to, aby se vám koření nepřipálilo nebo dokonce nespálilo. I to by se projevilo na chuti vašich grilovaných pokrmů. Bylinky se často přidávají také do marinád nebo grilovacích omáček.

Koření, které je vhodné ke grilování, je celá řada. Některé je dobře známé, o některém jste možná ještě ani neslyšeli. Každá bylinka se přitom hodí ke každému masu.

Například čím dál tím víc oblíbená bazalka se skvěle hodí k telecímu, kuřecímu, jehněčímu a vepřovému masu. Rozmarýn zas můžete využít při přípravě pstruha, mořských ryb nebo krabů. Kopr zase využijete u grilovaných holoubat, jehněčího nebo telecího masa, sleďů nebo krabů.

Tady je seznam dalších bylinek, které se hojně používají při grilování a druhy masa, kterým dodávají vynikající chuť:

Tymián – mořské ryby, pstruh, dále maso telecí, vepřové, skopové, jehněčí, kuřecí, krocaní, krůtí
Petrželka – vepřové, skopové, telecí a hovězí maso, dále pak pstruh a mořské ryby
Majoránka – kuřecí a jehněčí maso
Libeček – jehněčí a hovězí maso
Kmín – husí a kachní maso, dále maso vepřové a jehněčí, hodí se také ke pstruhu, tuňáku nebo krabům
Česnek – výborný k dochucení kapra, pstruhu a různých mořských ryb, hodí se také pro jehněčí, telecí, vepřové, hovězí, kuřecí kachní a krůtí maso
Levandule – kachní, kuřecí, skopové, jehněčí maso
Oregáno – kachní, kuřecí, telecí a vepřové maso
Máta – telecí, skopové, jehněčí maso
Šalvěj – krocaní, krůtí, kuřecí, telecí a hovězí maso, dále pak mořské ryby
Estragon – krabi, tuňák, jehněčí, skopové, kuřecí, husí, kachní maso, játra

Datum: 3.7.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.