Aktuality

Grilování na RBS grilech

grily_rbs-grily

Zahradní grilování

Patříte mezi příznivce zdravého životního stylu a vybíráte si pečlivě nejen jídlo, ale také formu jeho přípravy? Tak právě pro vás jsou určeny grily řady RBS, které využívají moderní technologii grilování, díky které dochází k minimální tvorbě škodlivých látek během grilování.

Jedinečnost technologie RBS grilů spočívá v originálním řešení umístění hořáků. Ty jsou u klasických grilů umístěny přímo pod topeništěm, takže velmi snadno dochází k hoření odkapávajícího tuku z grilovaných pokrmů. To u RBS grilů nehrozí. Keramické hořáky jsou totiž umístěny po bocích grilu. Díky tomu klesá možnost vzplanutí odkapávajícího tuku na minimum. Toto rozložení hořáků zároveň umožňuje rovnoměrnějším rozložení tepla při grilování.

Grily řady RBS ocení především ti, kteří jsou zvyklí zvát na zahradní grilovačku 10 a více příbuzných a známých. Hlavní zásluhu na tom má jednak velikost grilovací plochy, která je skutečně obdivuhodná, ale také výkon těchto jedinečných grilů.

Pokud se rozhodnete pořídit si RBS gril, který nebude úplně nový, může se stát, že narazíte na takový, který bude disponovat lávovými kameny. Ty totiž bývali poměrně častou součástí těchto grilů. Se zdokonalováním technologie RBS grilů se ale od jejich využívání začalo postupně upouštět a v nových modelech už se nevyužívají vůbec. S technologií RBS Campingaz začal výrobce grilů Coleman, a postupně se připojili i další výrobci BBQ

Na trhu dnes seženete také RBS grily, které používají keramické brikety pohlcující odkapávající tuk. Novinkou je pak řada C-LINE, která nevyužívá ani lávové kameny, ani keramické brikety.

RBS grily mají ale také slabší stránky. Ty se týkají hlavně regulování teploty, která se musí provádět pro každou jednotlivou část topeniště samostatně. Hořáky RBS grilů jsou umístěny v přední a zadní části topeniště. Díky tomu dochází k rovnoměrnému ohřívání celé šířky topeniště vepředu nebo vzadu. Problém je, že pak nelze regulovat teplotu jinde, např. vpravo, kde se upravuje teplota pro pánev, nebo vlevo, kde je umístěný rošt.

Datum: 3.5.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.