Aktuality

Kuřecí stehna grilovaná na citronech

grily-grilovana-stehna

Grilovaná kuřecí stehna

Letošní grilovací sezónu můžete zahájit například vynikajícími grilovanými kuřecími stehny na citronech. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá. Kuřecí maso je navíc dietní a snadno stravitelné a spolu s citróny vytváří jedinečnou kombinaci chuti, kterou si zamilujete.

Novou sezónu tak zahájíte lehkým a zdravým pokrmem, který během léta jistě několikrát zopakujete.

K přípravě tohoto chutného pokrmu budete potřebovat tyto ingredience:

- 4-6 kuřecích stehen,
- 3 citrony,
- čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel, medvědí česnek),
- olivový olej,
- sůl a pepř.

I v tomto receptu je prvním krokem vytvoření marinády, kterou použijete na kuřecí stehna. Připravte si dostatečně velkou misku, do které nalijte olivový olej, ke kterému přidáte šťávu vymačkanou z jednoho citrónu. K těmto ingrediencím ještě přidejte bylinky nasekané nadrobno. Kuřecímu masu dodá vynikající chuť především čerstvý tymián a rozmarýn. Přidat můžete také medvědí česnek nebo zelenou petrželku. Marinádu je také potřeba osolit a opepřit. Vše dobře promíchejte. Do takto připravené marinády pak asi na dvě hodiny položte omytá kuřecí stehna.

Připravené maso pak položte na grilovací tácek. Abyste zbytečně nepřišli o vynikající šťávu vytékající při grilování, můžete ještě předtím, než na tácek položíte maso, dát na tác alobal. To platí samozřejmě jen v případě, že máte dírkovaný grilovaný tácek. Na připravená kuřecí stehna ještě položte na plátky nakrájené citróny. Přidejte tymián a rozmarýn a vše položte na gril.

Kuřecí stehna grilujte do té doby, dokud nebude maso měkké a nezíská zlatavou a křupavou kůrčičku.

Jako přílohu můžete použít například pečené či vařené brambory. Nic nezkazíte ani v případě, kdy ke grilovaným kuřecím stehnům budete podávat čerstvé pečivo. K jídlu pak nezapomeňte přidat ani čerstvý zeleninový salát.

Datum: 19.4.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.