Aktuality

Recept na grilovaný Hermelín s jablečným čatní

grily_grilovany-hermelin

Grilovaný Hermelín

Sýry se pomalu, ale jistě stávají součástí téměř každého grilování. K dobře ugrilovanému kusu masa si tak můžete dopřát stejně dobře ugrilovaný sýr. Na gril přitom nemusíte dávat jen sýr s předem připravenou směsí koření, ale můžete použít svůj vlastní recept. Sýr navíc můžete vylepšit i tím, že si k němu přidáte nějakou tu osvědčenou omáčku.

Ke grilovanému Hermelínu si můžete navíc připravit i různé jiné pochoutky. Vyzkoušet můžete například recept na Hermelín připravený na grilu s vynikajícím jablečným čatní.

K přípravě budete potřebovat (pro 4 porce):

- 2 ks smetanového hermelínu,
- česnek,
- tymián,
- 1 velké jablko,
- zázvor,
- 500 ml brusinkového kompotu,
- 80 – 100 g sušených brusinek,
- lžíci másla,
- mletý hřebíček,
- lžičku nového koření,
- 2 dl vody (můžete smíchat v poměru 1:1 s vinným octem)

Postup přípravy:

Nejdříve se můžete pustit do přípravy jablečného čatní. Jablko oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostičky. Poté si v hrnci nechte rozpustit máslo, na kterém tyto kostičky orestujete do zlatova. Přidáte cukr, které společně s jablečnými kostkami zkaramelizuje. Do hrnce ještě přidáte sušené brusinky, brusinkový kompot a veškeré koření. Celou směs pak ještě zalijete octem a vodou. Chvíli vše nechte vařit, až se voda zredukuje. Vše byste měli vařit tak dlouho, až vám kostičky jablek změknou. Neměli byste z nich ale mít kaši.

Hermelín si připravíte tak, že jej (proti všem pravidlům grilování sýrů) nejdříve rozkrojíte na dvě stejné poloviny. Sýr dejte řezem vzhůru tak, abyste na něj mohli položit plátky česneku a nasekané bylinky. Hermelín pak vložte na nepřímý oheň, kde ho nechte do doby, kdy se vnitřek rozpustí. Pak už jen stačí vzít sýr z grilu a položit ho na talířek vedle připraveného jablečného čatní.

Vše je hotovo, a vy si tak můžete pochutnat na vynikajícím pokrmu, s jehož receptem od vás bude odcházet řada vašich známých.

Datum: 21.3.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.