Aktuality

Grilování sýrů

grily_grilovani-syru

Grilování sýrů

Když se řekne grilování, většině lidí se vybaví nejrůznější druhy masa, jak se pomalu grilují na roštu grilu. Kromě masa si ještě dokáží představit barevné kousky zeleniny, která se připravuje společně s masem. Vedle těchto pokrmů je ale možné grilovat také velmi oblíbené sýry, se kterými bude mít vaše grilovací párty určitě velký úspěch. Stačí jen zvolit ten správný druh sýra a způsob grilování.

Sýr přitom můžete použít nejen jako samotný pokrm, ale také jako doplněk ke grilovanému masu. Stačí, když ke konci grilování položíte klasický plátkový sýr na grilovanou kotletu. Výborně si také pochutnáte na masu, které společně se sýrem zabalíte do alobalu a ugrilujete.

Nejčastěji používaným sýrem ke grilování je Hermelín, ovšem pouze ten speciální, přímo určený pro tuto tepelnou úpravu. Oblíbený je nejenom proto, že grilovaný opravdu moc dobře chutná, ale také pro svoji snadnou a rychlou přípravu. Vlastně úplně stačí, když smícháte vlastní grilovací směs nebo použijete již připravenou a vše i se sýrem zabalíte do alobalu, který následně položíte přibližně na 15 minut na gril.

I přes tak jednoduchou přípravu jistě nezaškodí, když budete dodržovat několik osvědčených pravidel.

V první řadě si berte na grilování pouze sýry, které jsou speciálně k tomu určené. Na rozdíl od jiných sýrů, těmto nevadí tepelná úprava při vysokých teplotách. Sýry ke grilování také v žádném případě nepropichujte, nikdy na nic nenapichujte a nerozkrajujte. Grily by pak při grilování popraskaly a vytekly, a to rozhodně není ideální grilování.

Přestože se sýry doporučuje grilovat v alobalu, nemusíte se tím vždy řídit. Grilovat můžete i nezabalené sýry. Musíte je ale něčím podložit, například grilovací miskou. Sýry se grilují nepřímo a při středně vysoké teplotě, díky tomu si pochutnáte na dobře propečeném sýru s ideální kůrkou. Nezapomeňte sýr na grilu pravidelně otáčet, aby byl dobře propečený.

Datum: 3.3.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.