Aktuality

Grilovaná kuřecí křidélka

Grilovaná kuřecí křidélka

Grilovaná kuřecí křidélka

Mezi milovníky grilování se jen těžko najde někdo, kdo by se ještě nikdy nepustil do přípravy kuřecího masa. Je jedno, jestli šlo o grilovaná kuřecí prsa, stehna, křídla nebo i celé kuře. Kuřecí maso patří neodmyslitelně snad ke každému grilování. Pokud hledáte nový recept, podle kterého byste mohli snadno a rychle připravit chutná grilovaná kuřecí křidélka, tady pro vás jeden máme:

Pro přípravu budete potřebovat:
¾ kg kuřecích křídel,
125 g másla,
5 stroužků česneku,
1 lžíci jemně nasekaného zázvoru,
šťávu ze dvou limetek,
2 lžíce sojové omáčky,
2 lžíce ostré omáčky,
120 g sýra s modrou plísní,
¼ litru majonézy,
mletý černý pepř.

Jako první je potřeba se pustit do přípravy marinády, ve které se budou kuřecí křidélka marinovat. K její přípravě je potřeba si na pánvi rozpustit máslo, do kterého se přidá česnek a nasekaný zázvor. Vše se za stálého míchání nechá asi 2 minuty dojít. Pak se přidá ještě limetková šťáva, sojová omáčka a ostrá omáčka. Pokud žádnou ostrou omáčku doma nemáte, můžete místo ní použít i pepř. Vše se přivede k vary a opravdu jen krátce povaří.

Než se vám marináda trochu ochladí, můžete se pustit do přípravy kuřecích křídel. Ta opláchněte, osušte a vložte do mělké misky. Pak už jen stačí křídla přelít vychlazenou marinádou, pořádně vše promíchat a nechat přibližně 2-3 hodiny marinovat např. v ledničce.

Dalším krokem bude příprava sýrové omáčky. Vezměte si sýr a rozetřete ho vidličkou. Přidejte majonézu a pepř a vše promíchejte, až vytvoříte hustý krém. Misku s omáčkou přikryjte alobalem a dejte ztuhnout do chladničky.

Kuřecí křidélka se grilují přímou metodou grilování při vysoké teplotě. Na grilu se pak podle velikosti nechávají jen krátce, přibližně 3-4 minuty. Horká křidélka pak umístěte do misky se sýrovou polevou. Podávat je můžete s chlebem nebo bílým pečivem.

Datum: 15.2.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.