Aktuality

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

grily-grilovani-na-cedrovem-prkenku

Grilovaný losos na cedrovém prkénku

Snad úplně každý, kdo miluje grilování, se už někdy pokusil připravit na grilu rybí maso a přitom zjistil, že to zas tak snadné není. Maso se při grilování často rozpadá a celkový vzhled tak není takový, jak jste si ho představovali. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak se tomuto problému vyhnout. Jde o grilování na cedrovém prkénku. Jeho použit si můžete vyzkoušet při přípravě vynikajícího grilovaného lososa.

Pro přípravu 6 – 8 porcí tohoto vynikajícího pokrmu budete potřebovat tyto ingredience:
1 velký filet z lososa s kůží (přibližně 1 kg),
1 lžíci omáčky hoisin (seženete ji v asijských prodejnách),
1 lžíci dijonské hořčice,
1 lžíci citronové šťávy,
1 lžíci rozpuštěného másla,
½ lžičky tmavého sezamového oleje,
½ lžičky hrubé mořské soli,
¼ lžičky mletého černého pepře.

Před grilování nezapomeňte cedrové prkénko položit na několik hodin do vody.

Jako první je důležité pustit se do přípravy marinády. Tu vyrobíte tak, že smícháte všechny vyjmenované přísady (samozřejmě kromě samotného lososa) v malé míse. Poté necháte marinádu odstát.

Mezitím se můžete pustit do přípravy lososa. Vezměte filet a položte ho kůži dolů na velké prkénko. Pomocí pinzety odstraňte z masa všechny kosti. Až to budete mít hotové, lososa podélně rozpulte, aniž byste prořízli kůži. Podle potřeby ho pak rozdělte na 6 – 8 porcí. Maso pak potřete marinádou, kterou nezapomeňte vetřít do zářezů. Rybí filet pak ještě osolte a opepřete podle chuti.

Když už je maso připraveno, můžete se přesunout ke grilu, který se mezitím připravil ke grilování. Nad přímý střední žár pak položte cedrové prkénko a zavřete poklop. Až se z grilu začne kouřit a až uslyšíte praskat prkénko, můžete na něj položit lososa s kůží dolů a opět zavřít poklop. Lososa pak grilujte 15–25 minut, dokud maso nedostane růžovou barvu a povrch nezezlátne. A je hotovo. Dobrou chuť.

Datum: 20.1.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.