Aktuality

Grilovací pomůcky při grilování ryb

grily-grilovani-ryb

Grilování ryb na cedrovém prkénku

Ryby patří mezi nejzdravější pokrmy. Není proto divu, že se čím dál tím častěji objevuje mezi pokrmy připravovanými na grilu. Grilování ryb má ovšem svá specifika, na které je potřeba při grilování myslet. Především jde o to, že rybí maso je velmi křehké, takže hrozí, že se při otáčení rozpadne. Aby k tomu nedošlo, můžete vyzkoušet některé osvědčené rady, které vám grilování ryb usnadní.

Ještě před samotným grilováním nezapomeňte rošt grilu natřít olejem. Díky tomuto jednoduchému úkonu se vám při grilování nebude přichytávat kůže ryb na rošt.

Ryba se nikdy nepřipravuje nad plamenem grilu. Připravuje se zpravidla na středním žáru. Pro grilování ryb je ovšem nejlepší používat gril, u kterého je možné regulovat teplotu.

Když už je ryba na grilu a je potřeba ji otočit, vezměte si vždy na pomoc grilovací kleště, rozhodně nepoužívejte vidličku. Ta by totiž mohla rybu při otáčení poškodit. V nejlepším případě byste rybu měli použít obracečku ryb, které by měla mít co největší nabírací plochu.

Vyhnout se problémům při grilování ryb můžete ale také velmi snadno, stačí použít cedrové prkénko. Díky němu se už nemusíte bát toho, že by se vám maso připeklo k roštu nebo rozpadlo na kousky při obracení. Při použití cedrového prkénka totiž maso nemusíte vůbec obracet. Grilování na cedrovém prkénku má ale ještě jednu velkou výhodu, a to svoji jedinečnou vůni, která provoní celou rybu. Takto připravenou rybu pak můžete servírovat přímo na prkénku.

Jediné, na co při použití cedrového prkénka nesmíte zapomínat, je to, že ho ještě před grilováním musíte na několik hodin položit do vody, aby pak při grilování nezačalo znenadání hořet.

Jako každé maso, i rybu je vhodné během grilování pravidelně potírat marinádou. K tomuto účelu se perfektně hodí silikonové mašlovačky, které mají tu výhodu, že odolají i velmi vysoké teplotě.

Datum: 3.1.2017 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.