Aktuality

Grilování v zimních měsících

grily_grilovani-v-zime

Grilování v zimě

Většina lidí má grilování spojeno se slunečným a teplým počasí. Proto už také většina grilů a grilovacího příslušenství správně zazimováno a přichystáno na novou sezónu. Přesto se najde i několik nadšenců, které od grilování neodradí ani třeskutý mráz. Grilování v zimních měsících není přitom ve světě nic neobvyklého, především v USA se celoroční grilování těší velké oblibě.

Grilování v zimě není nijak náročné, důležité je zachování několika důležitých pravidel. Jedním z nich je opatření si grilu disponujícího poklopem, díky kterému budou grilované pokrmy chráněny před nepříznivým počasí. Grilování v uzavřeném prostoru se nazývá nepřímé grilování. Teplota se v tomto případě pohybuje okolo 180 °C. Pokrmy jsou pak propékány horkým vzduchem, který obíhá kolem roštu. Výhodou uzavřeného grilování je to, že teplo zbytečně neuniká do prostoru a pokrmy se propékají rovnoměrně.

Potřeba je také vybrat správné místo na grilování. Ideálními místy jsou např. balkon nebo terasa. Grilování v zimě nebrání ani tak nízké teploty, ale spíše silnější vítr nebo dokonce vánice.

Při grilování v chladném zimním počasí počítejte s větší spotřebou briket. Na grilování si také vymezte trochu více času, protože grilování v zimě trvá o něco déle v teplých letních měsících. Během grilování v chladném počasí je potřeba se také dobře postarat o sebe. Připravte si tedy teplé oblečení a nějaký ten horký nápoj, který vás při grilování příjemně zahřeje.

Zatímco v létě je lepší vsadit na lehčí typy potravin, v zimě můžete klidně sáhnout po větších kusech masa. Na grilu si tak můžete připravit např. vepřovou kotletu, hovězí maso nebo třeba zvěřinu. Díky zimnímu grilování můžete netradičně oslavit i zimní svátky. Na svatého Martina si tak můžete připravit na grilu svatomartinskou husu a na Štědrý den vynikajícího grilovaného kapra.

Gril samozřejmě nemusíte hned po každém grilování důkladně čistit a uklízet do garáže. Klidně ho můžete nechat stát na terase nebo v zahradě, stačí jen, když mu opatříte vhodný obal, který by ho ochránil před nepříznivým vlivem počasí. Majitelé plynového grilu musí ještě pamatovat na správné uložení plynové bomby, která nesmí být vystavena mrazu.

Datum: 1.12.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.