Aktuality

Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

Připravte si chutnou a zdravou grilovanou pochoutku. Vyzkoušejte snadný a rychlý recept, díky kterému si u sebe na zahradě připravíte vynikajícího pstruha na grilu, kterému dokonalou chuť dodají čerstvé bylinky.

K přípravě budete potřebovat:

- čerstvého pstruha (cca 30 dkg na osobu),
- krystalickou sůl,
- kmín,
- sušený rozmarýn,
- máslo,
- čerstvé bylinky (listovou petržel, rozmarýn, libeček)
- olej,
- sůl.

Postup přípravy:

Ze všechno nejdřív je potřeba si správně připravit samotného pstruha. Rybu vemte a pokud je to potřeba, tak ji vykuchejte a odstraňte žábry, hlavu ponechte. Do skleničky si připravte slanou vodu (cca v 1dcl vody rozpusťte 2 lžičky soli). Tuto vodu pak naberte do injekční stříkačky a vstříkněte ji do pstruha. Vnitřek ryby pak ještě posolte krystalickou solí. Přestože se použije poměrně hodně soli, nemusíte se vůbec bát toho, že byste pstruha přesolili. Kromě soli posypte vnitřek pstruha také kmínem a sušeným rozmarýnem.

Poté pstruha napíchněte přes tlamu a přes zadní část u ocasu na dřevěný grilovací hranol. Dovnitř ještě vtlačte hranolek másla, do kterého ještě předtím přidejte čerstvé bylinky, jako např. listovou petržel, libeček nebo menší množství čerstvého rozmarýnu. Nakonec je ještě potřeba uzavřít břišní dutinu, aby nic nevypadlo a zůstalo uvnitř. K tomu můžete použít např. potravinářský motouz. Pstruha pak ještě zvenku potřete olejem, osolte a okmínujte.

Toho nejlepšího pstruha připravíte na doutnajícím dřevě. Rybu rozhodně nikdy nepřipravujte nad přímým plamenem. Pstruha položte na rozpálenou grilovací mřížku, kterou nejdříve potřete tukem (kromě kuchyňského oleje můžete použít také kůži ze slaniny nebo třeba sádlo). Během grilování nezapomeňte pstruha pravidelně otáčet a mazat olejem.

Hotového grilovaného pstruha můžete podávat s čerstvým chlebem nebo třeba také s hranolkama.

Datum: 18.11.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.