Aktuality

2 recepty na grilované chobotnice

Chobotnice, ať už grilované či jinak upravované, patří v české kuchyni stále ještě spíše k raritám. Přesto ale můžete narazit na řadu receptů, podle kterých si tuto pochoutku můžete připravit. Vyzkoušet můžete např. i níže uvedené dva recepty na grilované chobotnice. V prvním případě si budete moct pochutnat na vynikajících grilovaných chobotnicích s bylinkami, v tom druhém vyzkoušíte grilované marinované chobotnice.

Chobotnice na grilu s bylinkami

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:
- chobotnice,
- citronovou šťávu,
- ocet,
- olivový lej,
- bazalku,
- petrželku,
- a nakonec pepř a sůl.

Nejdříve si připravte misku, ve které smícháte citronovou šťávu, ocet a olej. Tuto směs osolte a opepřete. Mezitím si můžete dát vařit do slané vody chobotnice. Až budou měkké, tak je vyndejte, omyjte, osušte, opepřete, osolte a pokapejte olejem. Takto připravené chobotnice můžete vložit na gril. Při středním žáru se chobotnice grilují asi 3 minuty, poté se ještě nechají odležet v misce. Potom, co položíte chobotnice na talíře, je ještě potřete citronovou šťávou, posypte najemno nasekanou petrželkou a bazalkou. Podávejte s čerstvým pečivem.

Marinované chobotnice na grilu

Abyste si mohli připravit tento recept, budete potřebovat:
- chobotnice,
- limetkovou šťávu,
- ocet,
- olivový olej,
- česnek,
- kurkumu,
- petržel,
- sůl.

Chobotnice je potřeba nejdříve uvařit do měkka ve slané vodě. Poté je potřeba je opláchnout a nechat okapat.

Marinádu připravíte smícháním oleje, limetkové šťávy, prolisovaného česneku, kurkumy a najemno nasekané petrželky. Tuto směs je pak potřeba ještě podle chuti dosolit. Do takto připravené marinády poté položte chobotnice. Vše pak vložte přibližně na hodinu do ledničky.

Po hodině můžete chobotnice napíchat na silnější špejle a vložit na gril. Marinované chobotnice se grilují rychle na středním či větším žáru.

Datum: 17.10.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.