Aktuality

Mořské plody na grilu

Grilované mořské plody

Grilované mořské plody

Rádi grilujete, ale zároveň máte pocit, že si na grilu připravujete stále ty samé pochoutky podle těch samých receptů? Máte chuť na pořádnou změnu? Tak si zkuste ugrilovat mořské plody. Sáhnout můžete po krevetách, langustách, humrech, mušlích, krabech nebo také po chobotnicích.

Krevety na grilu

K nejčastěji grilovaným mořským plodů patří bezpochyby krevety, které jsou velmi chutné a snadno dostupné. Krevety se na grilu připravují velmi rychle. Navíc se propékají stejnoměrně. Pokud máte v plánu grilovat zmrazené krevety, nezapomeňte je po rozmrazení namočit asi na 30 minut do slané vody a uložit do chladničky. Díky tomu docílíte toho, že krevety nebudou po grilování tuhé a suché. Krevety lze pře grilováním marinovat, v marinádě by ale měly zůstat min. hodinu. Krevety se grilují nad mírným nebo středním žárem přibližně 4 – 6 minut.

Mušle na grilu

Nejlepší mušle ke grilování jsou mušle sv. Jakuba, které jsou větší a dají se koupit jen s polovinou lastury nebo rovnou vyloupané. Než se vloží na gril, je potřeba z nich odstranit šedou mírně zvlněnou část. Mušle na grilu zůstávají jen krátce, žár přitom nesmí mí velký, lepší je mírný nebo střední. Pokud se rozhodnete grilovat mušle slávky nebo srdcovky, vložte je raději do misek z alobalu.

Chobotnice na grilu

Chobotnice jsou trochu více časově náročné na přípravu. Ještě předtím, než je totiž položíte na gril, je musíte uvařit do měkka. Podle druhu a velikosti vám vaření může zabrat i hodinu. Jakmile budou chobotnice měkké, je potřeba je ještě asi tak na hodinu naložit do marinády. Ta by rozhodně měla obsahovat česnek, který dodává mořským plodům dokonalou chuť. Do marinády můžete přidat olivový olej, šťávu z limetky, již zmiňovaný česnek, kurkumu, petrželku a sůl. Chobotnice se grilují na větším žáru a jen krátce. Výborně se hodí např. k přípravě špízů.

Datum: 3.10.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.