Aktuality

Grilovaný steak z divočáka marinovaný v brusinkách

grily-divocina_2Grilovací sezóna je v plném proudu a tak už možná někteří z vás došli na konec seznamu receptů, které jste chtěli během tohoto léta vyzkoušet. Pokud tedy hledáte nový recept a nebojíte se jít netradiční cestou, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na grilovaný steak z divočáka, který bude marinovaný ve vynikající brusinkové marinádě.

Grilovanou zvěřinou určitě uděláte velký dojem, navíc připravíte pokrm, který je velmi zdravý a také dietní. Maso ze zvěřiny totiž obsahuje velké množství minerálních látek a bílkovin.

K přípravě budete potřebovat tyto ingredience:

- 800g kančí kýty,
- 100ml kompotovaných brusinek,
- 4 snítky jalovce,
- 2 červené cibule,
- 3 stroužky česneku,
- 2 snítky koriandru,
- sůl a pepř.

Postup přípravy:

Nejdříve se nakrájejte kančí kýtu na 4 stejně velké plátky, které naklepejte pomocí hřbetu pěsti. Poté maso z obou stran důkladně osolte a opepřete. Kýtu pak můžete na chvíli odložit stranou a začít se věnovat přípravě marinády.

Do misky vsypte kompotované brusinky a přidejte najemno nasekaný jalovec a koriandr. Dále si nakrájejte také cibuli a česnek a vložte do marinády. Všechny tyto ingredience dobře smíchejte dohromady. Do takto nachystané marinády vložte plátky kančí kýty a vše znovu dobře promíchejte. Marinádu i s naloženým masem pak vložte do lednice. V chladu by se mělo maso nechat uležet přes noc, aby dobře nasálo chuť marinády.

Druhý den je tedy maso už připravené a nezbývá nic jiného, než ho vložit na dobře rozpálený gril. Plátky kančí kýty by se měly grilovat přibližně 6 minut z každé strany. Čas grilování byste ale samozřejmě měli přizpůsobit podle tloušťky masa.

Pokud vám zbude marináda, můžete ji nechat provařit v pánvi na grilu a polít jí pak servírované plátky ugrilovaného kančího masa. K masu a marinádě můžete podávat např. pečené brambory. Dobrou chuť.

Datum: 19.8.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.