Aktuality

Lahodný grilovaný kapr

grily-rybaGrilování se většinou neobejde bez kuřecího, hovězího nebo vepřového masa. Mnoho lidí ale do své kuchařky s grilovanými pokrmy zařazuje čím dál tím víc také rybí pochoutky. Pokud tedy patříte k milovníkům rybích specialit, rozhodně byste měli vyzkoušet výborného grilovaného kapra. Jedná se o opravdu lehké jídlo, které je v horkém letním počasím výbornou volbou. Jde o velmi snadný recept, který bez obav každý zvládne. Ryby jsou navíc velmi zdravé, takže děláte něco i pro sebe a své blízké.

Na tuto dobrůtku budete potřebovat:
- kapra
- sůl
- pepř
- šťávu z jednoho citronu (můžeme nahradit pivem)
- olej
- čerstvé bylinky podle vlastní chuti.

Ze všeho nejdříve je nutné kapra vykuchat a rozdělit jen na podkovy či filety. Takto připraveného kapra dáme do mísy, zakápneme ho šťávou z citronu, opepříme a přidáme na drobno nakrájené bylinky. Vše pořádně vmasírujeme do kapra, aby mělo maso výraznější chuť.

Pro ty z vás, kteří mají v oblibě pivo, je možné kapra pivem mírně pokapat. Rozhodnete-li se pro tuto volbu, ve výše uvedeném receptu vynechte citronovou šťávu. Takto naloženou rybu pak nechte chvíli odležet. Těsně předtím, než dáte kapra na gril, jej mírně osolte.

Jakmile je maso uležené, můžeme jej začít pomalu grilovat. Kapra vložte na grilovací plech, nebo jej zabalte do alobalu, a opékejte z každé strany 10 – 15 minut. Že je ryba již hotová poznáte podle toho, že se maso zpevnilo a na povrchu je krásně zlatavé. Během grilování je kapra dobré trošku potírat olejem nebo pivem.

V případě, že jste kapra před grilováním obalili alobalem, maso bude krásně rovnoměrně upečené. Aby bylo také správně křupané, je nutné jej nakonec grilování ještě na pár minut vyndat z alobalu.

Grilovaného kapra nandáme na talíř a můžeme jej posypat ještě trochou drcených bylinek. Podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Datum: 19.7.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.