Aktuality

Grilovaný dvojitý hamburger

Grilovaný dvojitý hamburger

Grilovaný dvojitý hamburger

Pokud chcete v rámci grilování připravit pro svou rodinu či přátele něco jiného, než jen klasické grilované plátky masa, můžete se pustit např. do přípravy hamburgeru. Nemusíte přitom troškařit, pustit se můžete rovnou do přípravy dvojitého hamburgeru, se kterým jistě uděláte dobrý dojem.

K přípravě dvojitého hamburgeru budete potřebovat především 500g hovězího mletého masa a 500g vepřového mletého masa. Dále si připravte 2 šalotky, 3 jarní cibulky, 8 lístků bazalky, 3 snítky tymiánu, česnek, 8 listů salátu Lollo biondo, 2 rajčata, 2 cibule, 8 nakládaných okurek a 8 plátků sýru Chedar. K dochucení pak budete potřebovat 4 lžíce kečupu, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce hořčice, olej a samozřejmě také sůl a pepř.

Jestli máte vše v pořádku připraveno, můžete se pustit do přípravy. Hovězí a vepřové maso dejte každé zvlášť do samostatných misek. K hovězímu masu přidejte nasekaný tymián, utřený česnek a najemno nasekané šalotky. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Vepřové maso pak dochuťte najemno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanými lístky bazalky, solí a pepřem. Každou směs je potřeba důkladně promíchat a následně nechat alespoň 3 hodiny v chladu.

Po třech hodinách masa vyndejte a vytvarujte z nich karbanátky o průměru velikosti bulky. Karbanátky potřete olejem a položte na gril, kde je z každé strany grilujte 4 minuty. Ještě předtím, než dokončíte grilování masa, položte na gril také rozkrojené bulky, aby se mírně opekly.

Pak už stačí jen hamburgery správně naplnit. Dolní bulku tedy potřete hořčicí a položte na ní plátek hovězího masa, přes který ještě přeložte plátek sýra. Na sýr pak přijde list salátu, který se potřete majonézou. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata a okurky a na ně položte plátek vepřového masa a celý tento postup opakujte. Jen místo majonézy použijte kečup. Poté už jen přiklopíte horní bulku. Dobrou chuť.

Datum: 20.6.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.