Aktuality

Vyvarujte se chybám při grilování kuřecího masa

grily-grilovane-kureci-masoMnozí z nás si už svoje grilování nedokáže představit bez kuřecího masa. Možná se vám už ale stalo, že vaše ugrilované kuřecí maso nebylo tak dobré, jak jste si představovali. Možná jste při jeho přípravě dopustili nějaké menší chyby. V tomto článku si můžete přečíst o nejčastějších chybách, kterých se milovníci grilování při přípravě kuřecího masa často dopouštějí.

Chybou bývá už samotný výběr masa. Mnozí z nás určitě při výběru sahají po masu ze supermarketu. Pokud si ale grilování chcete opravdu užít, volte raději maso z jiných zdrojů, např. z bio potravin. To je sice o něco dražší, ale také je mnohem zdravější a chutnější. Rozhodně stojí za zkoušku.

Další chyby se často dopouštíme při používání koření. Buď ho použijeme málo (maso pouze osolí) nebo naopak hodně. K tomu dochází v případě, že použijete zakoupenou, předem připravenou směs, která chuť masa naprosto přebije. Nejlepší je proto volit zlatou střední cestu, tzn. použít špetku soli, pepř a čerstvou bylinku. Použít můžete také vlastnoručně udělanou marinádu, ale i tam pozor na množství použitých ingrediencí.

Nejoblíbenější částí kuřete jsou jistě prsíčka, ta se ovšem musí povést. Většinou se totiž stane, že se maso na grilu  vysuší. Z kuřete ale můžete využít i jiné jeho části, např. stehna nebo křídla, která jsou šťavnatější, takže se tak snadno nevysuší.

Chyb se často dopouštíme i při samotném grilování, např. když grilujeme na příliš vysoké teplotě. Výsledkem pak je připálená kůže na povrchu kuřete a nedopečené maso uvnitř. Lepší je proto grilovat na mírnějších teplotách. Kuřecí maso je poměrně rychle připraveno, takže nebudete čekat dlouho.

Jiné to ovšem je při grilování větších kousků nebo celého kuřete. V tom případě je potřeba nechat kuře na grilu delší čas, aby se dostatečně propeklo. Že je maso hotové poznáte podle čiré šťávy, která bude z maso vytékat, když nožem naříznete jeho silnější část.

Datum: 4.5.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.