Aktuality

Grilované marinované tofu

grilovane-tofuKdyž se řekne grilování, většině lidí se okamžitě vybaví především různé druhy grilovaného masa. Grilování se ale nemusí být ani vegetariáni. Na grilu se totiž dají připravit také vynikající vegetariánské pokrmy. Na příštím grilování tak můžete vyzkoušet recept na chutné grilované tofu v marinádě, se kterým jistě uděláte dojem také na zapřísáhlé odpůrce zdravé stravy.

Příprava tohoto pokrmu je opravdu velmi snadná, zabere něco málo přes půl hodiny. Většinu času přitom zabere příprava marinády, do které se později tofu naloží. Hlavní ingrediencí je samozřejmě tofu, kterého budete potřebovat asi 400 g, nejlépe čerstvého bílého.

Na marinádu si pak připravte tyto ingredience:

2 lžíce sójové omáčky,
1 citrón (budete potřebovat jak šťávu, tak i kúru),
2 lžičky hnědého cukru,
½ lžičky chilli papričky,
2 lžíce hořčice,
1 lžičku grilovacího koření,
½ lžíce mletého zázvoru,
2 stroužky česneku,
3 lžíce rostlinného oleje,
1 lžičku mleté červené papriky.

Nejdřív se můžete pustit do přípravy marinády. Ze všeho nejdříve si umyjte citrón, osušte ho a jeho kúru nakrájejte najemno do misky. Poté vytlačte i jeho šťávu. Postupně přidejte všechny potřebné ingredience, jako je olej, hořčice, sojová omáčka, lisovaný česnek, atd. Pomocí metličky pak tuto směs vyšlehejte dohladka. Poté si nakrájejte tofu na hrubší plátky (budou se lépe grilovat), které posléze vložíte do připravené marinády. Pak všechno přikryjte a vložte na několik hodin do ledničky.

Marinované fotu se griluje po obou stranách tak dlouho, dokud nedostane zlatavý nádech. Během grilování se tofu, stejně jako je tomu i u grilovaného masa, potírá zbytkem marinády.

Grilované tofu v marinádě se podává s různými přílohami. Vychutnat si k němu můžete např. čerstvě připravený salát nebo grilovanou zeleninu, kterou můžete připravit zároveň s tofu.

Datum: 19.4.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.