Aktuality

Připravte se na grilování

grilovani_3Grilování patří už řadu let mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity. Nejde přitom pouze o gastronomickou, ale také o společenskou událost, při které se chcete u svých přátel, příbuzných nebo spolupracovníků vytáhnout.

Grilování ale není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Pokud chcete, aby vaše grilování dopadlo na jedničku, stačí dodržet pár základních pravidel grilování.

V první řadě je důležité, abyste ještě před samotným grilování zkontrolovali gril a další věci, které budete potřebovat. Ujistěte se, že všechno správně funguje a že všechno máte dostatečné množství. S dostatečným předstihem si připravte také pokrmy na grilování. Jedná se především o marinované maso, které by mělo naloženo v marinádě 2-3 hodiny.

Než dáte pokrmy na oheň, je dobré rošt potřít jedlým olejem, díky tomu se na něj maso nepřipeče. Dřevo volte raději z listnatých stromů, vůbec nejlepší jsou stromy ovocné.

Samotné grilování by pak mělo probíhat nad rozžhavenými uhlíky, ne tedy přímo nad ohněm. Výborným pomocníkem jsou pak grilovací misky, které zabrání odkapávání tuku do ohniště. Grilování neuspěchejte, grilujte raději pomaleji a při nižší teplotě. Maso připravované na grilu by se niky nemělo propichovat, aby z něj zbytečně nevytékala šťáva. Proto je také dobré používat k obracení grilovací kleště.

Pokud se vám maso nedaří opékat rovnoměrně, zkuste opečenou část překrýt alobalem. Maso pak můžete bez problému dopéct tak, aby nebylo na některých místech připálené. Pokud zrovna nemusíte marinované maso, můžete se o jeho dochucení postarat jinak. Např. můžete před koncem grilování vložit na uhlíky snítku vlhkého jalovce, česnek nebo ho můžete poprášit kořením.

Grilování je především o masu, ale to neznamená, že se na jídelníčku nemusí objevit také vynikající grilovaná zelenina.

Pokud dodržíte tato pravidla, je téměř jisté, že vaše grilování dopadne na jedničku.

Datum: 4.4.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.