Aktuality

Grilovaná vepřová žebírka

grilovana-veprova-zebraVepřové patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se připravují na grilu. Velmi oblíbené jsou především vepřové steaky, na kterých si pochutná snad úplně každý. Vynikající jsou ale také např. grilovaná vepřová žebra, se kterými jistě uděláte dobrý dojem.

Na přípravu grilovaných vepřových žeber pro čtyři osoby budete potřebovat následující ingredience:

4 velká vepřová žebra,
5-6 lžic kečupu,
5-6 lžic medu,
1-2 lžičky sušených chilli papriček,
½ lžičky sladké papriky,
2 lžíce jemné sojové omáčky,
1 lžičku jablečného octa,
a trochu skořice.

Na přípravu si vymezte dostatek času. Než připravíte vepřová žebra, uděláte marinádu a maso necháte pořádně odležet, zabere vám to minimálně hodinu a půl, než budete moct položit maso na gril.

Prvním krokem při přípravě tohoto pokrmu je odstranění tenké blány z vnitřní strany žeber. Nejlepší je, když na jedné z kostí uprostřed zajedete plochým šroubovákem pod blánu, po celé ploše ji oddělíte od kosti a poté ji stáhnete. Tuto práci můžete třeba nechat na svém muži a mezitím si můžete pustit do přípravy marinády.

Příprava marinády je velmi snadná. Vezmete všechny ostatní přísady, dáte je v požadovaném množství do misky, smícháte a chvíli necháte zahřát na pokojovou teplotu. Pak marinádou přetřete nachystaná žebírka a nechte je asi dvě hodině odležet. Nedávejte je do ledničky!

Žebra by se měla připravovat metodou nepřímého grilování nebo uzením. Pokud máte gril připravený, můžete na grilovací rošt rozložit vepřová žebírka vnitřní stranou dolů. Žebírka asi po 30 minutách grilování potřete zbytkem marinády. Že jsou žebírka hotové poznáte podle toho, že maso bude téměř odpadávat od kosti. V průměru by doba grilování měla být asi 3 hodiny.

Ke grilovaným žebírkům se jako příloha výborně hodí např. hranolky nebo bageta. V horkých letních dnes osvěží také čerstvý salát.

Datum: 21.3.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.