Aktuality

Grilujeme amura

Grilovaná ryba

Grilovaná ryba

Ryba připravená na grilu patří čím dál tím víc mezi oblíbené pochoutky letního grilování. Kromě toho, že se ryba jednoduše a rychle griluje, je také velmi zdravá, obsahuje mnoho vitamínů a snadno se stráví. Hlavním důvodem je ale samozřejmě vynikající chuť grilované ryby.

K nejčastěji připravovaným rybám u nás patří losos, tuňák, pstruh a také makrela. Výborně ale chutná také na grilu připravený amur, který, přestože patří mezi ryby s vysoce kvalitní svalovinou, není u nás ještě tolik rozšířen a oblíben. Což je určitě velká škoda.

Pokud chcete tedy svým blízkým nabídnout něco nového, vyzkoušejte tento snadný recept na grilovaného amura. Určitě tím uděláte na všechny dobrý dojem.

Co budete tedy pro přípravu tohoto skvělého pokrmu potřebovat? Především musíte sehnat asi 1 kg amura, nejlépe čerstvého, a přibližně 2 lžíce másla.

Abyste mohli připravit marinádu, do které později amura na den či dva naložíte, budete si muset připravit tyto ingredience:

šálek červeného vína;
½ dcl fernetu;
2 lžíce oleje;
1 lžíci citrónové šťávy;
1 lžíci sekaného libečku;
bílý pepř a sůl.

Amura je nutné nejdříve očistit a nakrájet na podkůvky. Poté se vloží do marinády, kterou připravíte velmi snadno. Do misky vložíte veškeré výše zmíněné suroviny potřebné pro přípravu marinády, vše smícháte. Takto připravenou směs pak krátce povaříte. Až poté, co marináda vychladne, do ní vložte jednotlivé kousky ryby. Marinádu i s rybou pak vložte na den či dva do ledničky.

Ještě předtím, než položíte rybu na grilovací rošt, je potřeba rybu pořádně osušit od marinády, aby nekapala do ohně. Použít můžete například papírový ubrousek. Amur se připravuje na středním žáru, nikoliv nad ohněm. Během grilování můžete amura potírat zbylou marinádou, do které můžete přidat 2 lžíce másla. Rybu z grilu oddělejte, až bude dozlatova opečená a měkká.

Datum: 17.2.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.