Aktuality

Grilované sezamové kuřecí kousky v pomerančové marinádě

Grilované kuřecí maso

Grilované kuřecí maso

Grilovací sezóna je sice ještě hodně vzdálená, ale to neznamená, že se na ni už teď nebudete připravovat. Gril a grilovací příslušenství zatím můžete nechat odpočívat, už ale můžete pomalu začít plánovat, které dobroty si na grilu připravíte. Kromě osvědčených receptů můžete vyzkoušet třeba i něco nového, např. sezamové kuřecí kousky připravené v pomerančové marinádě.

Hlavní surovinou tohoto pokrmu je samozřejmě kuřecí maso (nejvíce se hodí stehenní či prsní řízky). K masu můžete přidat také žampiony, kterých budete potřebovat asi 12 ks.

Připravit si musíte také suroviny na marinádu. K její přípravě budete potřebovat asi 1 dl oleje, 5 lžiček třtinového cukru, 1 dl pomerančového džusu, lžičku sušené a rozdrcené pomerančové kůry, přibližně 4 lžičky opražených sezamových semínek. Zapomenout nesmíte ani na sůl a bílý pepř.

Marinádu pak vytvoříte pečlivým smícháním veškerých vyjmenovaných surovin, kromě soli.

Až budete mít marinádu připravenou, vložte do ní kuřecí maso, které předtím omyjete, osušíte a rozřežete na rovnoměrné plátky. Marinádu s masem nechce asi hodinu odležet v ledničce a pak ho ještě před grilováním nechte asi na 15 minut odležet.

Mezitím si můžete připravit žampiony, které rozřežte na půlky či čtvrtky, mírně osolte a potřete olejem. Poté je i s masem můžete položit na rozpálený gril. Kuřecí řízky by se měli grilovat po obou stranách přibližně 15 minut. Samozřejmě záleží na velikosti řízků a na teplotě grilu. Grilovat byste měli jen teplem, což znamená, že maso by nemělo být nad přímým plamenem. Během grilování maso otáčejte a potírejte zbytkem marinády. Maso z grilu sundejte ve chvíli, kdy bude krásně dozlatova propečené.

Tento vynikající pokrm můžete podávat s jakýmkoliv pečivem nebo jakkoliv připravenými brambory. K chuti vám jistě přijde také zeleninový salát.

Datum: 19.1.2016 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.