Aktuality

Vepřové ražniči připravené na grilu

Vepřové ražničí

Vepřové ražničí

Stále ještě i přes nepříznivé počasí grilujete nebo jste se už gril uklidili do garáže a grilování odložili na příští sezónu? Ať tak či onak určitě si nenechte ujít tento recept na úžasné grilované vepřové ražniči.

Na jeho přípravu budete potřebovat:

600 g vepřového plecka,
150 g anglické slaniny,
2 klobásy,
2 rajčata a 2 papriky,
3 cibule,
sůl, pepř,
grilovací koření,
česnek
a olej.

Z tohoto množství připravíte 4 porce jídla. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu přitom není jenom snadná, ale také rychlá.

Jako první si připravíme marinádu. Na ni budete potřebovat několik lžic oleje, sůl, pepř, grilovací koření a prolisovaný česnek. Všech dáme do misky a řádně promícháme.

Vepřové maso omyjte, odřežte nechtěné části a nakrájejte na kostičky, které pak vložte do misky s připravenou marinádou. Misku i s masem pak vložte asi na dvě hodiny do ledničky.

Pár minut předtím, něž vytáhnete maso z ledničky, se můžete pustit do přípravy ostatních ingrediencí. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka, na malé čtverečky pak rozřežte slaninu. Papriky a rajčata umyjte rovněž nakrájejte na malé části. Na kolečka pokrájejte také klobásu.

Po dvou hodinách už je maso v ledničce dost odložené, takže ho můžete vyndat a nechat ještě asi tak 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Poté už můžete na špejli nebo na jehlu začít napichovat v tomto pořadí vepřové maso, slaninu, cibuli, papriku, rajčata a klobásu.

Poté už můžete špízy položit na rozpálený gril, ať už na úchytky nebo na mřížku. Nic nezkazíte ani pokud špízy nejdříve zabalíte do alobalu. Ražniči na grilu nechte několik minut, nezapomeňte pravidelně otáčet, aby bylo hotové ze všech stran. Během grilování špízy pravidelně potírejte zbylou marinádou.

Ražniči připravené na grilu chutná výborně s čerstvým pečivem nebo s pečivem, který jste předtím položili na pár minut na gril.

Datum: 15.12.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.