Aktuality

Vynikající grilované vepřové maso s medovou omáčkou

Grilování vepřového masa

Grilování vepřového masa

Přestože léto už pomalu končí a začíná deštivý a sychravý podzim rozhodně to neznamená, že byste se měli loučit také s grilováním. Ještě nás čeká babí léto, takže gril ještě neschovávejte. Raději se zamyslete nad tím, co dobrého byste si ještě mohli na grilu připravit. Vyzkoušet můžete např. recept na vynikající grilované vepřové maso naložené v chutné medové marinádě.

K přípravě tohoto pokrmu si připravte:                    
1 kg vepřového masa,
8 malých pita-chlebíčků,
1 větší cibuli (nejlépe červenou),
1 limetu,
rostlinný nebo olivový olej,
sůl.

 Na grilovací marinádu budete potřebovat:
 125 ml jemné plnotučné hořčice,
2 lžíce vinného octa,
med,
červenou papriku.

Samotná příprava začíná marinádou, do které se vloží později přichystané vepřové maso. Je to velmi jednoduché. Vezmete předepsané množství plnotučné hořčice, papriku, vinný ocet a 3 polévkové lžíce medu a to všechno pořádně smícháte dohromady.

Poté se můžete pustit do úpravy vepřového masa. To je potřeba nakrájet přibližně na 2cm kostičky a vložit do mělké mísy. V dalším kroku se kousky masa zalijou připravenou marinádou a vše se velmi dobře promíchá, aby se marináda dostala do každého kousku masa. V lednici by směs měla být uložena alespoň 24 hodin.

Druhý den už stačí jenom nabodnout jednotlivé kousky vepřového masa na špejle nebo grilovací jehly, potřít olejem a vložit na dobře rozpálený gril. Na vysokém žáru byste měli maso nechat opékat jen krátce, asi 8 – 10 minut, pak maso ještě osolte a znovu tak na 2-3minuty vložte na gril.

Zatímco máte maso na grilu si můžete rozkrojit pita-chleby (pokud je neseženete můžete použít i větší housky), zvenku je potřete olejem, zabalte do alobalu a na chvíli, tak na 2-4 minuty je zprudka ohřejte na grilu.

Maso pak sundejte z grilu a jehel a vložte ho mezi rozkrojené půlky chleba či housky, vše dozdobte kolečky červené cibule a limetkou. Dobrou chuť.

Datum: 18.9.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.