Aktuality

Vynikající grilované papriky

grilovane-papriky

Grilované papriky

Zelenina už nějakou dobu patří k neodmyslitelné součásti grilování. Grilovat se dá téměř jakákoliv zelenina, k té nejoblíbenější patří např. lilek, cuketa, žampiony, ale především paprika, která grilovaná chutná skutečně skvěle. Při její přípravě je důležité řídit se základními pravidly a použít dostatečné množství toho správného oleje a především pak koření, které dodají grilované paprice tu pravou chuť.

A co budete k přípravě grilovaných paprik potřebovat? Na čtyři porce si připravte:

4 velké papriky (nejlépe červené, ale vhodné jsou také žluté)
několik lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy grilovaných paprik

V první řade je potřeba nakoupené papriky důkladně omýt. Bez dalších úprav dejte papriky na gril a pořádně je ugrilujte. Černání a tvorba puchýřů na paprikách je v tomto případě zcela v pořádku.

Pochvíli papriky sundejte z grilu a nechte je chvilku vychladnout. Poté je snadno oloupete, zbavíte semínek uvnitř, nakrájíte a seřadíte nejlépe do alobalové misky. Papriky dále pokapejte olejem a položte na ně plátky česneku. Vše posypte vašim oblíbeným kořením.

V tuto chvíli jsou už papriky docela studené, pokud ale dáváte přednost teplým pokrmům, vraťte je ještě na pár minut na gril, aby se ohřály na dostatečnou teplotu. Podávat k nim můžete například sýr nebo jinou grilovanou zeleninu. Máte-li raději papriky studené, můžete misku poté, co vše řádně okořeníte, zakrýt a dát uležet. Nejlépe si na nich pochutnáte, když je necháte v ledničce do druhého dne.

Papriku, kterou už nepoužijete na grilování, můžete klidně přidat do jakéhokoliv letního salátu, který se ke grilování rovněž výborně hodí. Pokud máte rádi polévku, můžete vzít zbytek paprik a společně s cibulí, česnekem, rajčaty a kořením je rozmixovat. Vyrobíte tak skvělou letní studenou polévku, které vám během horkých letních dnů určitě přijde vhod.

Datum: 19.8.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.