Aktuality

Grilování – oblíbená činnost Evropanů

Moderní gril

Moderní gril

Grilování patří mezi velmi oblíbené volnočasové aktivity nejen u Čechů, ale také u dalších obyvatelů našeho kontinentu. Například v Evropě je grilování pod širým nebem velmi oblíbené u Němců, kteří grilovací party pořádají pravidelně během celého roku. Nejoblíbenějším pokrmem, který vládne německému grilování, je vepřový steak. Velmi oblíbený je také německý bratwurstem, po němž následuje kuřecí maso. Na německých grilech končí ale samozřejmě také zelenina.

Drůbeží a vepřové maso patří mezi evergreeny grilování. Do popředí se ale dostávají také ryby nebo kvalitní hovězí maso, u kterého nemusíte ztráce čas dlouhou přípravou. Hovězí maso stačí jenom osolit a už ho můžete pokládat na rozpálený gril.

Grilování umožňuje lidem více si s jídlem pohrát a pustit se do přípravy takových pochoutek, na které byste si jinak netroufli. V poslední době se například velmi populárními staly domácí hamburgery nebo opékané banány, krevety nebo třeba tofu.

Asi nikoho nepřekvapí, že na rozdíl od klasického vaření v kuchyni, je grilování téměř výhradně mužskou záležitostí. Dalo by se říci, že ženy se tomuto způsobu přípravy pokrmů věnují pouze výjimečně, častější už je, když se na grilování podílí ženy a muži stejnou měrou.

Grilování ale není jen o samotných pokrmech, ale také o samotných grilech, které stejně jako všechno okolo nás podléhají módním trendům. Například v posledních pár letech se přímo fenoménem staly luxusní designové grily, které nejen že nabízí komfort přípravy pokrmů a vysokou užitnou hodnotu, ale do grilování vnáší také estetickou stránku, na kterou doposud nebyl brán velký ohled. K jejich výrobě se tak začaly používat ušlechtilé materiály, mezi které patří např. kartáčovaný nerez, leštěný mramor, sklo nebo exotické dřevo.

Datum: 4.8.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.