Aktuality

Na grilu připravený steak z tuňáka

Grilovaný tuňákový steak

Grilovaný tuňákový steak

Nachystejte sobě, své rodině a svým hostům při grilování něco speciálního. Připravte jim opravdovou pochoutku v podobě steaku z tuňáka, který uděláte na grilu.

Na tento úžasný pokrm budete pro čtyři osoby potřebovat 4 steaky z tuňáka, které by měly být alespoň 2cm silné. Dále bude zapotřebí jeden svazek čerstvé bazalky, čtyři stroužky česneku, tři proužky citronové kůry a šťávu z jednoho citronu (přibližně 3 – 4 lžíce). Neobejdete se ani bez vinného octa, kterého budete potřebovat asi jednu lžíci. Připravit si musíte také jeden hrnek extra panenského olivového oleje, malou lžičku hrubozrnné soli a lžičku drceného černého pepře.

Pokud máte vše připraveno, můžete se pustit do přípravy.

Tuňákové maso byste si měli prvním případě prohlédnout a zbavit kůže. Poté si nakrájejte steaky potřebné tloušťky. Také odstraňte případné krvavé skvrny. Maso pak opláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte papírovými utěrkami.

Připravte si mixér, ve kterém následně smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru i šťávu, vinný ocet, olej, sůl a samozřejmě pepř. Vezměte si mísu, do které nalijte asi třetinu připravené marinády. Do ní pak vložte steaky, které polijte zbytkem marinády. Mísu pak vložte do lednice a nechte ji tam přibližně hodinu. Pravidelně přitom steaky obracejte.

Zatímco se maso v lednici marinuje, vy se můžete odebrat ke grilu. Ještě před tím, než na horký gril vložíte steaky, je potřeba rošt kartáčem pořádně očistit a potřít olejem, aby se steaky k roštu nepřichytávaly.

Pak už můžete přistoupit k poslednímu kroku, tedy k samotnému grilování. Tuňákové steaky rozložte na rozpálený rošt a grilujte podle toho, jak budete chtít mít maso připravené. Abyste měli středně propečené steaky, stačí je na grilu ponechat 4-6 minut, z každé strany. Asi v polovině grilování z každé strany byste měli steaky otočit o 45°, čímž vytvoříte na jejich povrchu mřížku.

Tuňákový steak chutná výborně např. se zeleninovým salátem.

Datum: 23.7.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.