Aktuality

Hot dogy připravené na grilu

Grilovaný hot dog

Grilovaný hot dog

K přípravě těchto vynikajících hot dogů, díky kterým určitě získáte obdiv svých přátel, budete potřebovat 8 opravdu kvalitních vepřových párků, odpovídající počet bulek na hot dogy (v tomto případě 8), 2 nakládané okurky, 4 listy ledového salátu a přibližně 40 g másla.

Máte-li rádi ostřejší jídla, můžete si k hot dogů připravit svůj vlastní ostrý dip. Pro jeho přípravu budete potřebovat 150 ml ostrého kečupu, jednu chilli papričku, 1 lžičku worcesterové omáčky. Dále budete potřebovat jednu střední červenou cibulka a trochu petržele. K dochucení si připravte také mletý pepř a sójovou omáčku.

Dáváte-li přednost jemnějším variantám dresingů, můžete si připravit nasládlý dip. Potřebovat budete 120ml majonézy, asi poloviční množství plnotučné hořčice (60ml) a 30ml krémžské hořčice. Dále si připravte 1 citron, 30ml medu a na dochucení sůl a mletý pepř.

Začít můžete například se sladkou omáčkou, jejíž příprava je opravdu velmi snadná a rychlá. V misce je potřeba dobře promíchat majonézu, med a oba druhy hořčice. Vše zakápnete citronovou šťávou a nakonec podle chuti přidáte sůl a pepř. Tuto směs pak nechte asi hodinu uležet v chladu.

Ani příprava ostrého dipu vám nezabere mnoho času. Nejdříve si na drobno nasekejte chilli papričku, červenou cibulku a petrželku. Nasekanou cibuli a chilli papričku vložte do misky, přidejte kečup, worcesterovou a sójovou omáčku, nasekanou petrželku a nakonec i mletý pepř. Tuto směs řádně promíchejte a stejně jako sladký dresing nechte na hodinu odležet v chladu.

A můžete se pustit do přípravy. Párky vložte na rozpálený gril, kde je za stálého otáčení ponechte asi 6 minut. Mezitím si nařízněte bulky po celé jejich délce a potřete máslem. Poté je položte na gril a z každé strany je ohřívejte asi minutu. Bulky pak vyložte plátky salátu a nakrájenými okurkami. Přidejte párek a vše zalijte dipem.

Datum: 18.6.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.