Aktuality

Telecí kotletky připravené na grilu

Telecí kotleta na grilu

Telecí kotleta na grilu

Ugrilujte pro sebe a své přátele vynikají telecí kotletky, ke kterým se jako příloha skvěle hodí brambory s cibulkou.

Abyste si mohli pochutnat na tomto receptu, budete si muset připravit pár nezbytných ingrediencí. V první řadě musíte sehnat maso, v tomto případě jde o 4 telecí kotletky, každý kus by měl být 2-3 cm silný. Dále budete potřebovat 100 ml červeného vína, 10 lžic olivového oleje, alespoň 5 stroužků česneku, přibližně 4 snítky čerstvého rozmarýnu a samozřejmě sůl a pepř. Na přípravu přílohy si pak připravte nejméně 12 středních brambor (nejlepší jsou nové) a asi 400g malých cibulek.

Začít můžete například tím, že si jednu část rozmarýnu nasekáte na jemno a druhou nahrubo natrháte a dáte do misky společně s jedním stroužkem prolisovaného česneku. K nim poté přidáte šest lžic olivového oleje a připravené množství červeného vína. Vše osolíte, opepříte a mícháním připravíte marinádu.

Mezitím si nejlépe do uzavíratelného plastového sáčku vložte telecí kotlety. Před uzavřením sáčku zalijte maso připravenou marinádou. Poté ho vložte do chladu nejlépe na čtyři hodiny.

Zatímco se bude maso v chladu marinovat, vy se můžete pustit do přípravy přílohy. Brambory očistěte a dejte vařit do osolené vody nejméně na 10 minut. Takto uvařené brambory rozpulte a připravte na grilování. Cibulky oloupejte.

Po čtyřech hodinách jsou telecí kotlety připravené ke grilování. Na středním ohni pak stačí opékat kotlety po dobu čtyř minut po každé straně. Pokud máte dostatečně velký gril, můžete se současně pustit do konečné úpravy přílohy. Rozpůlené brambory umístěte na gril společně s cibulkami, vše potřete zbylým olejem, posypte rozmarýnem, solí a neoloupanými stroužky česneku. Brambory s cibulkami se na grilu připravují jen krátce, stačí asi tři minuty, během kterých se vše pravidelně musí obracet.

Datum: 19.5.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.