Aktuality

Vynikající krevetové špízy na grilu

Grilované krevety

Grilované krevety

Pokud máte v oblibě grilované mořské plody, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vynikající grilované krevetové špízy, na kterých si jistě velmi pochutnáte.

Pro přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat:

- přibližně 400 g vyloupaných větších krevet,
- bílé krémové balsamiko,
- 1-2 lžičky medu,
- 1 větší bagetu,
- olivový olej,
- půl nebo celou červenou chilli papričku,
- šťávu z jedné limetky,
- sůl,
- česnek,
- rukolu,
- polníček,
- čerstvou petrželku.

Než se pustíte do samotných krevet je nutné si připravit marinádu, kterou později použijete na krevety. K její přípravě budete potřebovat olivový olej, med, limetkovou šťávu, špetku soli, stroužky oloupaného česneku a chilli papričku, kterou je nutné nejdříve zbavit semínek. Jaké množství česneku a chilli papričky použijete, je samozřejmě na vás. Záleží na tom, jestli dáváte přednost více či méně pálivému jídlu. To vše vložte do mixéru a umixujte. Na konec přidejte jemně nakrájenou petrželku. A marináda je hotová.

Pak už jen stačí, když do marinády tak na hodinku naložíte vyloupané krevety. Ty poté, jednu po druhé, napícháte na grilovací špejle, které vložíte na rozpálený gril. Krevetové špízy jsou téměř hned hotové. Krevety stačí grilovat z každé strany maximálně tak pět minut, a už jsou dozlatova upečené. Kromě krevet můžete na gril položit také pečivo, které rozkrojíte na menší plátky. Pečivo tak bude křupavější a chutnější.

Zatímco budete grilovat krevety, můžete využít čas a na talířek si připravit směs polníčku a rukoly. Vzhledem k tomu, že rukola je poměrně hodně výrazná, použijte jí o něco méně. Hlavní roli tady hraje polníček. Tento lehounký salát zlehka pokapejte olivovým olejem a bílým krémovým balsamikem. Na tento talířek pak umístěte ugrilované krevety a teploučké pečivo.

K takto připraveným grilovaným krevetám se pak výborně hodí bílé víno. Nezbývá, než popřát dobrou chuť.

Datum: 20.4.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.